Tour-boss afslører: Fik mail fra Riis

Tour de France-direktør Christian Prudhomme åbnede op om sine tanker om Bjarne Riis' forestående comeback fra unåde

Vil cykeltoppen tage godt imod Bjarne Riis som ny medejer af NTT eller havde de hellere været ham foruden? Michael Rasmussen fælder dom. Producer: Lasse Brøndal

Tour-bossen Christian Prudhomme var en tur i Vejle, hvor han sammen med danske politikere fik løftet sløret for alle de danske byer, der får besøg af Tour-feltet i sommeren 2021.

Her greb danske journalister selvfølgelig lejligheden til at tage emnet Bjarne Riis op. Ørnen fra Herning bliver som bekendt sportslig leder af Team NTT med flere af Bjarnes gamle kendinge fra tiden som leder af Team CSC, Saxo Bank og Tinkoff.

Prudhomme måtte gøre brug af en tolk, men bød først og fremmest Bjarne Riis velkommen. Han røbede dog også visse forbehold - og at han faktisk har været i mailkorrespondance med den danske Tour-vinder fra 1996.

- Bjarne Riis beklager det, der er sket, hvad han har sagt, og hvordan han har behandlet den gule trøje. Selvom det ikke betyder, vi bare kan slå en streg over fortiden, så er det et skridt i den rigtige retning, forklarede Prudhomme

Prudhomme stod for pressemødet i Vejle i samarbejde med Vejle- og København-borgmestrene Jens Ejner Christensen og Frank Jensen samt erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Prudhomme stod for pressemødet i Vejle i samarbejde med Vejle- og København-borgmestrene Jens Ejner Christensen og Frank Jensen samt erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Kølig stemning
Tonen var en lidt anden i sidste februar, hvor Prudhomme sidst var i Danmark, da det blev officielt, at verdens største cykelløb ville få start i Dannevang.

- Det, jeg eventuelt kunne mene om Bjarne Riis, har ingen betydning for, at vi glæder os til Tour de France-starten i København og Danmark, sagde han lettere irriteret ved den lejlighed.

Der var Bjarne kold.

- Og hvorfor skulle det dog også have det? Han kan have en personlig holdning til mig, men jeg er dog ikke den eneste, der har en fortid, svarede Bjarne Riis spydigt, da Ekstra Bladet efterfølgende fangede ham på mobilen på Team Waoos træningslejr i Lucca.

Men nu forsøger de altså at komme videre. Også selvom Tour-ledelsen nok tilgiver, men ikke glemmer.

I en rapport om dansk cykelsport udarbejdet af Dansk Idrætsforbund og Anti-Doping Danmark i 2015 kom man til den barske konklusion, at Bjarne Riis var intet mindre end utroværdig og skyld i alvorligt ledelsessvigt i sin tid som teamejer.

Det blev blandt andet begrundet med, at han ikke skred til handling, da han blev bekendt med doping på sit hold - herunder blev det indrømmet, at han ikke var uvidende om Tyler Hamiltons forkærlighed for bloddoping.

Begge organisationer var dog også med visse forbehold klar til at give Bjarne en chance til.

Bjarne og Christian har ikke været perlevenner i en del år. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO
Bjarne og Christian har ikke været perlevenner i en del år. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

Jørgen Leth hylder dansk Tour-etape: - Kan blive ustyrligt

Kølig velkomst til Riis: Utroværdig og mangler moral

Her er Tour de France-ruten i Danmark

'Kyllingen' om Fuglsang: 'Så dumt, hvis det er rigtigt'