Tour-dansker frygter fejl: Contadors mål gør mig nervøs

Tour de France er en drengedrøm for Michael Valgren, der fra lørdag skal hjælpe Alberto Contador til Tour-sejr

Michael Valgren er mega-nervøs for at lave fejl, fordi Alberto Contador går efter Tour-sejren (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Michael Valgren er mega-nervøs for at lave fejl, fordi Alberto Contador går efter Tour-sejren (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Cykelrytteren Michael Valgren blev mandag endegyldigt udtaget til Tinkoff-Saxos hold til Tour de France, der begynder lørdag i Utrecht.

Den 23-årige dansker er både spændt og nervøs inden sin første optræden i det prestigefyldte etapeløb. Det siger han til DR Sporten.

- Jeg er mega nervøs og mega spændt. Jeg skal ned og køre med Alberto (Contador, red.), der har en målsætning om at vinde, og det gør mig ikke mindre nervøs, for jeg vil nødig lave fejl.

Michael Valgren skal køre Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Kun en Tour-dansker hos Tinkoff-Saxo

- Det er en kæmpestor dag, det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det er ligesom Tour de France, man har drømt om at se sig selv køre. Så at skulle ned og køre det selv er ubeskriveligt, siger han.

Han fortæller videre, at han i sidste uge fik en mere klar fornemmelse af, at han skulle med, da han fik sin flybillet.

I løbet kommer Valgren til at være hjælperytter for Alberto Contador, der kæmper for sejren i klassementet, lige som han kan hjælpe sprinteren Peter Sagan på de flade etaper.

Michael Valgren håber til det sidste på en Tour-udtagelse - så skal han nok arbejde som en hest. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Mesteren vil køre røven ud af underbukserne i Touren

Valgren er eneste dansker på Tinkoff-Saxos Tour-hold, der ud over de allerede nævnte består af Rafal Majka, Roman Kreuziger, Michael Rogers, Ivan Basso, Daniele Bennati og Matteo Tosatto.

Ud over Valgren bliver den danske Tour-fane også holdt højt af Lars Bak og Jakob Fuglsang, der er med for henholdsvis Lotto Soudal og Astana.

6 kommentarer
Vis kommentarer