Tour de France-arrangør truer med at trække sine løb

Arrangøren bag bl.a. Tour de France, ASO, truer med at trække sine løb fra den internationale cykelkalender

Tour de France-ejerne ASO vil have reformer i cykelkalenderen - ellers kan de store ASO-løb udgå af UCI-regi. (Foto: AP/Peter Dejong)
Tour de France-ejerne ASO vil have reformer i cykelkalenderen - ellers kan de store ASO-løb udgå af UCI-regi. (Foto: AP/Peter Dejong)

Franske Amuary Sports Organisation (ASO), der blandt andet arrangerer Tour de France, truer med at trække sig fra den internationale cykelunions (UCI) løbskalender.

Det oplyser Reuters.

En kilde tæt på UCI-ledelsen siger til Reuters, at man har modtaget et brev fra ASO, hvor organisationen truer med at trække sine løb fra UCI-kalenderen i 2016, hvis ikke arbejdet med at reformere hele cykelkalenderen og sæsonen fremskyndes.

ASO står bag løb som Tour de France, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège samt Paris-Nice og Critérium du Dauphiné.

Vincenzo Nibali øverst på Tour-podiet i Paris sidste år. De fire millioner kroner, han optjente i løbet, har han endnu ikke fået udbetalt, skriver avisen De Telegraaf. ( Foto: AP). Cykling Tour-vinder har fire millioner kroner til gode

Ifølge Reuters kan enden på det hele blive et brud, som stadig vil betyde, at ASO's løb køres, men at det så vil ske i eget regi.

Det vil blandt andet betyde, at ASO selv kan bestemme, hvem der for eksempel stiller op i Tour de France og andre af de løb, som man arrangerer.

I øjeblikket deltager de cykelhold, som er en del af UCI's World Tour, og det sker via en World Tour-licens.

Fra 2005 til 2008 var de tre store etapeløb Tour de France, Giro d'Italia og Spanien Rundt på kant med UCI-systemet, da etapeløbene ikke ønskede at være en del af den daværende Pro Tour, som i dag er World Tour.

Hos UCI er man dog fortrøstningsfuld omkring at nå til enighed om en reform af cykelkalenderen, som tilfredsstiller alle.

Vind og vejr kan være cykelrytternes værste fjende. Her trodser Nairo Quintana dog sneen og kører først over stregen i Tirreno-Adriatico. (Foto: AP) Cykling Cykelryttere vil have indført regler ved dårligt vejr

Man skriver i et svar til Reuters, at man snart håber at afslutte samtaler med alle parter lige fra løbsarrangører til cykelholdene og deres ryttere.

Endvidere skriver man, at målet er at samle alle omkring et projekt, der vil genskabe troværdigheden i cykelsporten, og som vil promovere cykelsporten i eksisterende markeder, men som også vil opsøge nye markeder.

'Målet er at gøre cykelsæsonen forståelig og attraktiv over for fans og placere UCI's World Tour som en del af et større og uafhængigt system,' skriver UCI blandt andet i svaret til Reuters.

Mere end 30 UCI-samarbejdspartnere er enten blevet opsagt eller er selv gået, siden Brian Cookson tog over som UCI-præsident efter Pat McQuaid i 2013.

4 kommentarer
Vis kommentarer