Tour de France får hård start i Baskerlandet i 2023

Tour de France indledes med en række hårde og kuperede etaper i Baskerlandet, fortæller løbsdirektør

På et pressemøde i Vitoria onsdag afslørede Christian Prudhomme flere detaljer for Tour de France-starten i 2023. Foto: Iñaki Berasaluce/Ritzau Scanpix
På et pressemøde i Vitoria onsdag afslørede Christian Prudhomme flere detaljer for Tour de France-starten i 2023. Foto: Iñaki Berasaluce/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Det bliver et hårdt udlæg for rytterne i 2023-udgaven af Tour de France. Det afslører løbsdirektør Christian Prudhomme i den spanske by Vitoria onsdag.

Touren, der sættes i gang i den spanske region Baskerlandet, indledes med en række hårde og kuperede etaper, fortæller Prudhomme.

Starten i Bilbao 1. juli var allerede annonceret, men onsdag blev det også afsløret, at etapen også får mål i Bilbao og kommer til at strække sig over 185 kilometer.

Etapen er beskrevet som 'meget krævende' og vil omfatte flere korte og stejle stigninger, herunder to kilometer op ad Pike Bidea, når der resterer ti kilometer af etapen.

2. etape indledes i Vitoria, og her skal rytterne udsættes for 210 kilometer i det bjergrige Baskerlandet med mål i San Sebastian.

På den efterfølgende dag vil rytterne passere grænsen ind til Frankrig.

Det er anden gang, at Tour de France indledes i Baskerlandet. Sidste gang skete det i 1992, da løbet blev skudt i gang med en prolog i San Sebastian.

I 2022 starter Tour de France i Danmark, og dermed indledes verdens største etapeløb uden for Frankrig to år i træk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+