Ærlig Fuglsang om sin Tour-krise: 'Lyset gik ud'

Formentlig helt formørket af skuffelse ville Jakob Fuglsang ikke lade sig interviewe efter det bitre nederlag i Alperne, men senere lod han forstå, at han simpelt hen var løbet tør for energi

LA ROSIÈRE (Ekstra Bladet): Da Jakob Fuglsang rullede over stregen på 11. etape af årets Tour, kunne han konstatere, at han havde brugt så lang tid på de 108,5 kilometer fra Albertville, at drømmen om en plads på podiet i år formentlig er bristet.

Jakob Fuglsangs podiedrømme døde på 11. etape, vurderer Michael Rasmussen. Foto: AP Tour de france 2018 Kyllingens dom efter møgdag: Glem podiet, Fuglsang!

Næsten fem minutter er han i den samlede stilling efter waliseren Geraint Thomas fra Team Sky, og kun et mirakel kan bringe ham tilbage i kampen om en podieplacering. Ved stregen ventede et væld af pressefolk, men der skulle gå endnu en halv time, før Fuglsang forklarede, hvad der var sket.

Det skete pr. sms fra Astana-pressechef Sven Jonker.

- Jeg følte mig godt tilpas gennem hele etapen, lød det fra Fuglsang.

- Jeg var i stand til at følge med (favoritterne, red.), og mine ben føltes godt. Men med ti kilometer til mål gik lyset ud, og jeg kunne ikke følge med gruppen, der begyndte at angribe.

- Fra det øjeblik gik jeg ind i en overlevelsestilstand og prøvede at nå til stregen så hurtigt som muligt. Tanel Kangert (holdkammerat, red.) hjalp mig på det sidste stykke, men jeg kunne ikke komme tættere på.

- Det er bare sådan, det er, og nu må vi analysere tingene og finde en måde at komme tilbage på, sagde Fuglsang ifølge Jonkers tekstbesked.

Fuglsangs træner, Rune Larsen, kunne ikke umiddelbart forklare, hvorfor ’lyset slukkedes’. Almindeligvis har Larsen og Fuglsang fuldstændigt styr på forholdet mellem brændstofforbrug og tankens størrelse, men denne gang ramte Fuglsang altså muren.

Mark Cavendish er færdig i Tour de France for denne gang. Foto: AP Tour de france 2018 Pinligt farvel! Tour-legende færdig i Frankrig

Her snupper Geraint Thomas både etapesejren og den gule trøje. Foto: AP Tour de france 2018 Her kører Sky-stjerne i gult - Fuglsang kørt bagud

Froome i aktion under Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

35 kommentarer
Vis kommentarer