Anklaget for snyd: ’Jeg bemærkede intet usædvanligt’

Etapevinder Primoz Roglic afviser pure, at han ulovligt fik pace af en motorcykel på nedkørslen mod mål på 19. etape

LottoNL-Jumbo fører an på Col d'Aubisque med Steven Kruijswijk (th) og Primoz Roglic foran Tom Dumoulin og Geraint Thomas i gult. Foto: AP  / Christophe Ena.
LottoNL-Jumbo fører an på Col d'Aubisque med Steven Kruijswijk (th) og Primoz Roglic foran Tom Dumoulin og Geraint Thomas i gult. Foto: AP / Christophe Ena.

LARUNS (Ekstra Bladet): Sammenbidt af raseri rullede Tom Dumoulin over stregen fredag, idet han efter sin egen faste overbevisning var blevet snydt for vigtige sekunder på nedkørslen fra Aubisque-passet.

Tabet af de kostbare sekunder skyldtes en motorcykelfører med en kameramand på bagsmækken, mente Dumoulin. Køretøjet holdt alt for lille afstand til etapevinder Primoz Roglic, som derfor opnåede en kæmpe fordel af at kunne ligge i motorcyklens slipstrøm, da han angreb, hævdede Dumoulin.

Da Roglic troppede op til det obligatoriske pressemøde i videovognen bag podiet, var hans samvittighed imidlertid ren, lod han forstå.

- Jeg bemærkede intet usædvanligt. Vi har jo alle de samme muligheder i løbet, sagde Roglic, som på et opfølgende spørgsmål om ’de samme muligheder’ afviste at have draget fordel af situationen.

- Det er ikke klogt af mig at kommentere det, for jeg havde ingen indflydelse på det. Det er ikke et anliggende for mig.

- Jeg kiggede ikke på motorcyklen, så jeg ved ikke, hvad afstanden mellem mig og den var. Jeg kan kun sige, at jeg ikke mener, at jeg udnyttede situationen til at skabe hul til de andre, sagde Roglic.

Den slovenske Lotto-Jumbo-rytter er nummer tre i den samlede stilling og kan med en fantomenkeltstart lørdag klatre yderligere op i klassementet. Sandsynligheden for, at det sker, er dog ikke stor, idet han skal besejre storfavoritten Tom Dumoulin med mere end 19 sekunder, hvis han skal avancere.

Sky-boss: Froome er ikke færdig endnu

Superstjerne beskyldt for at holde i bil: - Jeg blev ramt og såret

Feltets største stjerne: Her er Peter Sagans netværk

Feltets største stjerne: Her er Peter Sagans netværk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær