Astana-chef har opgivet håbet: Nu har han ny Fuglsang-plan

Efter onsdagens tidstab er Jakob Fuglsang næsten ti minutter bagud i klassementet. Det åbner nye muligheder

TV: TDF: Michael Rasmussen gør status efter 17. etape 25.7.18

Podieplaceringen er ude af syne, men Jakob Fuglsang har stadig mulighed for at forlade Tour de France med en stor triumf.

På fredagens kongeetape vil Astana nemlig forsøge at køre den danske kaptajn i stilling til en etapesejr, siger manager Alexandre Vinokourov.

- Mulighederne i klassementet er væk. Men Jakob kan måske vinde den sidste bjergetape. Hvorfor ikke? Torsdag skal han tage den med ro i feltet, og så kan vi prøve at vinde fredagens etape med Jakob, siger Vinokourov.

Fuglsang tabte tid på onsdagens etape, hvilket efterlader ham 9 minutter og 31 sekunder efter førende Geraint Thomas i klassementet.

Artiklen fortsætter under billedet

Fuglsang havde det igen svært på onsdagens etape. Foto: All over press.
Fuglsang havde det igen svært på onsdagens etape. Foto: All over press.

Dermed er han ikke længere en trussel i toppen, og det kan åbne nye muligheder for ham fredag, hvor feltet skal over klassiske Tour-bjerge som Col d'Aspin, Col du Tourmalet og Col d'Aubisque.

- Han er næsten ti minutter bagefter, så vi kan forsøge. Hvis han har gode ben, kan han køre væk. Det kan være, at feltet bakker af, siger Vinokourov.

Selv om Fuglsang altså ikke ser ud til at kunne levere den top-3-placering, holdet havde håbet på, har Touren ikke været en total fiasko for det kasakhiske mandskab.

- Vi kom ikke på podiet, men vi prøver igen næste år. Og vi har trods alt vundet to etaper i denne Tour. Det giver god moral til vores ryttere, siger Vinokourov.

Martin Toft Madsen vandt enkelstarten ved DM i landevejscykling i slutningen af juni. Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2018 Cykling Dansker cykelrytters kapringsforsøg: Vil slå ikonisk rekord i dag

Chris Froome led under 17. etape. Efterfølgende kom han i karambolage med en franske betjent. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Helt skørt! Froome bliver væltet af betjent

Tour de france 2018 Se de vanvittige billeder - tilskuer angriber den gule trøje

13 kommentarer
Vis kommentarer