Chefens slagplan kan spolere Corts sejrschance

Alexandre Vinokourov kørte som aktiv alene i mål i Paris. Han håber, en af Astana-rytterne kan gøre det samme

Foto: Brian Askvig
Foto: Brian Askvig

Cykelrytteren Magnus Cort har kastet sin kærlighed på søndagens afsluttende Champs-Elysèes-etape, men det er ikke sikkert, at den hurtige dansker får hele Astana-holdet til sin rådighed i jagten på en prestigefyldt sejr.

Astanas general manager, Alexandre Vinokourov, går nemlig med en lumsk plan om, at en af hans ryttere skal tage fusen på sprinterne og køre alene i mål.

Nøjagtigt som Vinokourov selv gjorde i Tour de France i 2005, da han vandt fra et udbrud. Det er den seneste gang, etapen på den berømte boulevard ikke er endt i en massespurt.

Michael Valgren ville være den oplagte mand at sende afsted, men Valgren tvivler på, at han kan gentage sin chefs kunststykke.

Peter Sagan var lappet sammen efter styrt på 17. etape, men kørte alligevel med om sejren. Foto: AP Tour de france 2018 Sprintede med om sejr efter voldsomt styrt: - Ham kan de lære af

Taktikken sad ikke i skabet på 18. etape, mente Magnus Cort. Foto: AP Tour de france 2018 Dansker kritiserer holdets taktik efter skuffende Tour-resultat

- Han har sagt det til os. Men det er en anden tid nu. Det tror jeg ikke, at jeg kan. Jeg skal vist bare igennem og hygge mig, siger Valgren.

Magnus Cort håber naturligvis, at hans holdkammerater i stedet for at begive sig ud på vilde eventyr hjælper ham i positionskampen, når farten bliver skruet i vejret på brostenene i den franske hovedstad.

- Nu må vi se, hvad der sker. Vinokourov har jo luftet over for Valgren og Omar Fraile, at han har kørt alene hjem. Hvis ikke de gør det, kører de nok for mig, siger Cort.

En række af de bedste sprintere er ude af løbet, og superstjernen Peter Sagan er såret efter et styrt. Det er derfor et noget decimeret felt, Cort i givet fald skal dyste imod.

- Det er sidste etape, så den skal i hvert fald have et skud. Der er helt sikkert muligheder. Det bliver ikke nemt, men jeg vil gøre forsøget, siger Cort.

Etapen til Paris er kun på 116 kilometer. Efter planen slutter den lidt efter klokken 19.

Chris Froome kørte sig tilbage på podiet efter en fornem præstation på lørdagens enkeltstart. Foto: Ritzau/Scanpix Cykling Kæmpe overskud på målstregen: - Han vinder folket med den opførsel

Tom Dumoulin vandt enkeltstarten. Foto: AP Tour de france 2018 Fænomenal dansk præstation - podiet ændret efter drama

Magnus Cort på fredagens etape. På lørdagens enkeltstart havde danskeren skiftet til en ældre solbrillemodel. Foto: AP Tour de france 2018 Cort blæste på kaptajnen: Rullede igennem med usædvanlig solbrille

17 kommentarer
Vis kommentarer