Dansk komet på Tour-podiet: Mere end en drøm

Søren Kragh Andersen har efter blot tre etaper i verdens største cykelløb erobret den hvide trøje – mere end han havde turde håbe på inden start

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen analyserer dagens etape

CHOLET (Ekstra Bladet): Som 23-årig Tour de France-debutant er der ikke plads til store armbevægelser.

Det vidste Søren Kragh Andersen, da han blev udtaget til Team Sunwebs Tour-hold.

Her er han udelukkende med for at køre for kaptajn Tom Dumoulin og sprinter Michael Matthews. Egne ambitioner kan han glemme alt om at udleve.

Alligevel måtte han mandag en tur på podiet i Cholet for at modtage den hvide trøje som bevis på, at han efter holdløbet er feltets bedst placerede ungdomsrytter på en samlet ottendeplads.

- Det er super fedt at have trøjen

- Drømmen var bare at komme til Tour de France, så det her er allerede en prik over i’et. Jeg håber, at der er mere at komme efter. Men allerede nu er der succes, siger den 23-årige fynbo.

Søren Kragh andersen med sin hvide ungdomstrøje. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Søren Kragh andersen med sin hvide ungdomstrøje. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
 

Han er den blot anden dansker i den trøje. Søren Lilholt havde den på en enkelt etape tilbage i 1988, og navnebror Kragh Andersen betragter alt over det som en bonus.

- Ja, det er det.

- Jeg har ingen forhåbninger. Jeg kan i hvert fald køre i den i morgen, hvor det er tilbage til arbejdet for Matthews og Tom, siger han.

Som den unge, ydmyge hjælperytter husker han på at nævne holdet, når han svinger sig op til at kalde det en fantastisk fornemmelse at bære trøjen.

- Det er det helt klart. Men det er fordi, jeg kører på et af de bedste hold i verden. Det bringer mig i denne her situation. Selvfølgelig har jeg været med til at skabe den, men det er holdets fortjeneste.

- I cykelsporten er Tour de France i en liga for sig selv. Og at have en trøje er da helt klart stort.

- Altså, lige nu er det bare en trøje for mig, men træder jeg et skridt tilbage og tænker på, at det er Touren, så er det helt klart en af de store dage i min karriere, siger Søren Kragh Andersen.

Der er dog endog meget begrundet håb for, at eventyret kan fortsætte lidt endnu.

Søren Kragh Andersen fører nemlig ungdomskonkurrencen med solide 1.08 minutter ned til Sky-stjernefrøet Egan Bernal, mens Astana-danskeren Magnus Cort er på tredjepladsen yderligere 14 sekunder efter.

Søren Kragh trækker i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Tour de france 2018 Historisk triumf! Dansker kører sig i Tour-trøje

Dmitrij Fofonov (th) har fuld tillid til Jakob Fuglsang som leder af det kollektiv, storholdet Astana sender til Tour de France i år. Foto: Tariq Mikkel Khan. Tour de france 2018 Kæmpe tro på Fuglsang: - Vi kommer nærmest med det danske landshold

Et par dage efter sin 22-års fødselsdag tiltræder Jonas Gregaard Wilsly en lærlingekontrakt på Astana med løfte om en professionel kontrakt fra årsskiftet. Foto: Stine Tidsvilde. Cykling Tour-hold vild med danskere: Nu får endnu et stortalent chancen

3 kommentarer
Vis kommentarer