Dansk Tour-bagmand: Jeg har aldrig været mere optimistisk

Joachim Andersen fra den danske Tour-komite gæster Tour de France i sit fortsatte forsøg på at hente Tour de France til Danmark

I bagende hede besøgte Joachim Andersen (th) søndag Tour-karavanen for at holde sin forbindelse til Tour-arrangør ASO brandvarm. I landsbyen hilste han på Astanarytteren Jesper Hansen. Foto: Brian Askvig.
I bagende hede besøgte Joachim Andersen (th) søndag Tour-karavanen for at holde sin forbindelse til Tour-arrangør ASO brandvarm. I landsbyen hilste han på Astanarytteren Jesper Hansen. Foto: Brian Askvig.

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): Når man er på fornavn med Tour-direktøren og under private former møder den øverste chef for den enorme koncern, der står bag løbet, er man nået et godt stykke vej, når man kæmper for at hive verdens største cykelløb til Danmark.

Joachim Andersen fra den danske organisationskomite, som stræber efter at gøre København til vært for Le Grand Départ i 2021, har i disse dage sluttet sig til Tour-karavanen, mens hans ven og nære samarbejdspartner Alex Pedersen støder til mandag.

Målet er at holde forbindelsen til Tour-direktør Christian Prudhomme varm, og det går så godt, at han søndag formiddag inviterede Andersen med til et møde med Marie-Odile Amaury, som er matriark i Amaury Group, en af de største mediekoncerner i Frankrig. En gren af Amaury Group er ASO, som arrangerer Tour de France.

- Jeg har aldrig været så positiv som nu i forhold til vores chance for at få Tour-starten i 2021, siger Joachim Andersen, som Ekstra Bladet søndag traf i Tourens mobile startby, Le Village, i Mouilleron-Saint-Germain.

- Vi er efterhånden kommet meget tæt på Christian og den øvrige top i ASO, og når jeg nu også har fået lejlighed til at møde Madame Amaury, så har jeg grund til at være positiv.

- Det er Christian og den øvrige top i ASO, der træffer beslutningen om, hvor Tour-starten skal gå i 2021, men gode relationer til familien bag skader os bestemt ikke. Personlige relationer er nu engang vigtige, siger Joachim Andersen.

Intet bliver afgjort her og nu, understreger Andersen, og der kommer givetvis til at gå endnu en rum tid, før danske fans ved, om de kan begynde at glæde sig til juli 2021. Men det langstrakte arbejde, som Andersen og Pedersen har lagt i deres drøm i de senere år, synes at nu i højere grad end nogensinde at ville bære frugt.

- Vi befinder os - hvis jeg skal bruge cykelsportstermer - mellem ’flamme rouge’ (markering af den sidste kilometer i et løb, red.) og målstregen. Nu skal vi ’bare’ holde kadencen og nå først over stregen. Jeg føler, vi har medvind, siger Joachim Andersen.

Han og Alex Pedersen forlader Tour-karavanen igen på onsdag.

Et par dage efter sin 22-års fødselsdag tiltræder Jonas Gregaard Wilsly en lærlingekontrakt på Astana med løfte om en professionel kontrakt fra årsskiftet. Foto: Stine Tidsvilde. Cykling Tour-hold vild med danskere: Nu får endnu et stortalent chancen

Nairo Quintana mistede et minut og 15 sekunder på lørdagens etape. Arkivfoto: RItzau/Scanpix Tour de france 2018 Tour-stjerne helt nede efter sort uheld: - Det er en katastrofe

2 kommentarer
Vis kommentarer