Dansk Tour-debutant ofrer alt for Fuglsang - men...

Magnus Cort er villig til at yde noget ekstra, når Tour-kaptajnen hedder Jakob Fuglsang. Men han vil også gå efter en etapesejr, hvis muligheden byder sig

Hør hvad Michael Rasmussen mener om buh-råb af Froome, Magnus Corts chancer i morgen og mere om årets Tour de France her

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): En hjælperytter ofrer sig altid for sin kaptajn. Sådan er logikken i cykelsporten.

Det ved Magnus Cort naturligvis godt. Så selv om han er hentet til Astana for at vinde cykelløb, så er der også et større mål at forholde sig til: Jakob Fuglsang skal have al den hjælp, han kan få for at køre sig på podiet.

Og at der netop er tale om en dansk kaptajn gør, at Cort ikke har noget problem med at sætte sig op til opgaven - og måske også yde en brøkdel ekstra i forhold til normalen.

- Ja, det tror jeg. Det er nemmere at kommunikere, hvis der skal sendes en skarp melding. Og så er det sjovere.

- Det kommer altid an på, hvor godt man kender sin kaptajn. Men selvfølgelig, hvis der opstår behov for noget ekstra i det her tilfælde, så kan man nok også yde lidt ekstra, siger han til Ekstra Bladet inden Tour-debuten lørdag.

Den er han naturligvis spændt på, og han håber også, at der også opstår chancer for, at han selv kan få lov til at køre sin chance.

Under Vuelta a España i 2016 viste han med to etapesejre, at han selv uden den vilde støtte fra sit hold faktisk kunne finde vej til målstregen. Og han vurderer, at der også kommer muligheder for, at han kan få de muligheder i Touren.

- Hvis der er en rolig dag på kontoret, og der ikke er brug for alverden, så forventer jeg, at jeg kan få lov til at prøve mig selv af. Men ikke med nogen større støtte fra holdet.

- Men er der sidevind en dag, så gælder det alt for Jakob. Og punkterer han ti kilometer fra mål, så stopper jeg med det samme, siger Magnus Cort.

Han ærgrer sig ikke et sekund over, at hans egen interesser er så dybt afhængige af, hvad kaptajnen har brug for.

- Sådan har det tit været for mig – og sådan er det for mange. I Vueltaen sidste år var der en klar aftale fra start af, at jeg ikke fik lov til at spurte, men at jeg i finalerne skulle guide klassement-folk til stregen. Men jeg forventer at få lidt friere hænder.

- Jeg kunne godt tænke mig at få et resultat, og jeg vil da gerne have en etapesejr. Men vi er kommet her for Jakob. Det er det, det hele drejer sig om, påpeger den 25-årige bornholmer.

Hans første mulighed kan allerede komme på 1. etape lørdag, der er en sag for sprinterne.

Sport og Spil Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Michael Valgren i samtale med sportsdirektør Lars Michaelsen før Astanas træning torsdag formiddag. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix. Cykling Afsløring: Dansk Tour-stjerne får kæmpe tilbud

Bjarne Riis i selskab med Lars Seier. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan Cykling Ekspertens barske dom: Kan ikke tage Riis' drøm seriøst

Det er for så vidt interessant for Jakob Fuglsang at køre for Bjarne Riis - men han skal oprette et ordentligt hold først. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Fuglsang åbner døren for Riis: - Helt sikkert meget interessant

Sidste års vindere af de fire trøjer. Chris Froome i gult, Michael Matthews i den grønne sprintertrøje, Warren Barguil i den prikke bjergtrøje og Simon Yates i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Sport og Spil Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

 

0 kommentarer
Vis kommentarer