Dansk Tour-stjerne tror ikke på det: - Har nydt min trøje og gjort det godt

Søren Kragh Andersen har siden 3. etape kunnet trække den hvide ungdomstrøje over hovedet. Tirsdag vil han ikke forsøge at holde den i Alperne – men kaptajn Tom Dumoulin vil måske

Michael Rasmussen har været til Team Sunwebs pressemøde og ananlyserer her, hvad han så.

AIX-LES-BAINS: (Ekstra Bladet): Syv hvide trøjer har Søren Kragh Andersen forøget garderoben med siden holdløbet på 3. etape.

Tourens karakteristiske ungdomstrøje kunne den 23-årige fynbo stadig kalde sin på første hviledag, som han henlagde på Hotel Ibis Styles i Aix-les-Bains i idylliske bjerg-omgivelser.

Men det er formentlig slut allerede i dag.

For her venter alperne, og det er ikke danskerens terræn, og selv om forspringet til den nærmeste mulige udfordrer på dagens etape er på mere end syv og et halvt minut, så er den ikke en prioritet.

- Det er overhovedet ikke et mål. Jeg taber den sikkert inden for en eller to dage, må jeg formode. Jeg er ikke bjergrytter – jeg er her for Tom Dumoulin.

- Jeg tager arbejdshandskerne på for ham. Nu har jeg nydt min trøje og gjort det godt i den, siger han beskedent.

Selv vil den hollandske kaptajn ikke afskrive sin unge hjælper i den konkurrence endnu.

- Søren har en stor føring, og vi vil gerne holde trøjen så lang tid som muligt, for det er stort at have en trøje på holdet. Og det er en oplevelse både for Søren og os, at han kører i den, siger Tom Dumoulin til Ekstra Bladet.

Dumoulin er naturligvis Sunwebs altoverskyggende kaptajn. Men han har også på nærmeste hold set Kragh Andersen, og hvad han er i stand til. Så for ham er det ikke en umulig mission.

- Jeg har to gange været i højde-træningslejr med ham og på sine bedste dage kan han klatre og faktisk gøre meget ondt på mig.

- Forhåbentlig kan han både hjælpe mig og holde trøjen, siger Tom Dumoulin.

Meget flotte ord fra den tidligere Giro d’Italia-vinder – men de bider ikke rigtig på en beskeden fynbo.

- Det handler om at spare på kræfterne på de rigtige tidspunkter. Så kan det være kommer en dag, hvor jeg får brug for dem. Så ambitionerne om at køre klassement er der ikke og har aldrig været der.

- Jeg håber, at jeg har gode bjergben. Formen ser ud til at være god. Så jeg skal gøre mit bedste for at være der så lang tid som muligt for Tom og se, hvor langt det rækker, siger Søren Kragh Andersen – der trods alt får lov til at i den hvide trøje i Alperne.

Richie Porte (th) og Jens Keukeleire modtager hjælp fra den medicinske stab efter det styrt, Michael Valgren - og hans kæde - nu får skylden for. Foto: AP Tour de france 2018 Tour-ballade: Kvæstet belgier giver Valgren skylden for massestyrt

Jakob Fuglsang - her på hjul af Magnus Cort - har haft en svingende uge med Astana. Resultatmæssigt er han tilfreds, men indsatsen som hold er han ikke helt begejstret for. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Ærlig Fuglsang efter febrilsk Tour-start: 'Jeg har begået fejl'

Endelig! Den tidligere vinder af Paris-Roubaix John Degenkolb vinder omsider en etape i Touren - naturligvis i Roubaix. Foto: Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Sejrherre græd: Vandt for sin afdøde ven

Richie Portes Tour de France er ovre, inden det blev rigtig sjovt. Foto: AP Sport og Spil Den store Tour-oversigt: Det ser helt håbløst ud hos supersprinteren

5 kommentarer
Vis kommentarer