Den gule trøje om kaptajn-tvivl: Gider ikke PR-bullshit

Geraint Thomas erobrede med fornem etapesejr den gule trøje, men han er stadig parat til at hjælpe Chris Froome til den samlede sejr

LA ROSIÈRE (Ekstra Bladet): Nogle af de mest fængslende dramaer i Tour de France har udspillet sig mellem holdkammerater, der blev rivaler og kæmpede til det sidste og med alle kneb for at få overtaget.

Jakob Fuglsang kørte ind i en krise på den første egentlige bjergetape. Foto: AP Tour de france 2018 - 18. jul. 2018 - kl. 20:57 Ærlig Fuglsang om sin Tour-krise: 'Lyset gik ud'

Bernard Hinault og Greg LeMond i 1986 er et eksempel. Lance Armstrong og Alberto Contador i 2009 et andet. Men der er ingen, der kommer til at dolke hinanden i ryggen på Team Sky i 2018.

Det forsikrede waliseren Geraint Thomas, da han som Chris Froomes hjælperytter onsdag med en fornem etapesejr havde erobret den gule førertrøje i løbet og forklarede sin bedrift over for det samlede pressekorps i Touren.

- Jeg gik efter sejren pr. instinkt, da jeg øjnede en mulighed, men Froome er stadig leder på holdet. Han har vundet seks Grand Tours, og han er vores bedste chance for at vinde løbet samlet, sagde Geraint Thomas, som gennemførte det obligatoriske vinderinterview i pressecentret.

Interviewene med etapevinder og den gule trøje foregår sædvanligvis i et mobilt konferencelokale bag målstregen, hvorfra det bliver transmitteret til pressecentret.

- Froome ved, hvordan man vinder et treugers etapeløb, og for mit vedkommende er denne Tour uanset, hvad der sker fra nu af, en succes. Jeg har vundet en etape og har taget trøjen, og det er jeg superlykkelig for.

- Jeg håber at beholde trøjen så længe som muligt, men det vigtigste er at vinde løbet samlet. Vi har stadig mere end halvdelen af løbet tilbage, og Froome er stadig vores bedste chance for at vinde samlet, sagde Geraint Thomas.

Da han blev spurgt, om det ikke bare var høflighedsfraser og diplomati at bakke op om hakkeordenen på Team Sky, blev Thomas lidt spids, men holdt dog på formerne i modsætning til sin tidligere holdkammerat Brad Wiggins, som gerne tømte sin verbale latrin ud over folk.

- Det er bare sådan, jeg har det. Nogle gutter sidder måske her, hvor jeg sidder nu, og leverer en omgang pr-bullshit, men jeg siger det bare, som det er. Froome er lederen på holdet. Det er sådan, det er. Han er vores bedste bud på en samlet vinder, sagde Geraint Thomas.

En reporter ville derpå vide, om Thomas lige frem med glæde ville ofre sine egne ambitioner i løbet for Chris Froomes skyld. Det affødte et svar med et bemærkelsesværdigt ’men’ i enden.

- Det afhænger af situationen og det, der foregår i løbet. Og af, hvordan holdet kører, sagde Thomas.

- Hvis jeg er nødt til at trække (tage føringer og skærme Chris Froome, red.) mod slutningen, så vil jeg gøre det. Men …

- Vi får se, sagde Geraint Thomas.

Chris Froome er på den samlede andenplads i løbet. Han er knapt halvandet minut efter sin holdkammerat.

Mark Cavendish er færdig i Tour de France for denne gang. Foto: AP Tour de france 2018 - 18. jul. 2018 - kl. 19:32 Pinligt farvel! Tour-legende færdig i Frankrig

Her snupper Geraint Thomas både etapesejren og den gule trøje. Foto: AP Tour de france 2018 - 18. jul. 2018 - kl. 17:55 Her kører Sky-stjerne i gult - Fuglsang kørt bagud

Froome i aktion under Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 - 18. jul. 2018 - kl. 08:20 Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere