- Det er tamt! Straffet for at hjælpe norsk Tour-helt

Edvald Boasson Hagen fik defekt på onsdagens etape og lånte en cykel af Team Sky. Det kostede bøder til begge parter, men nordmanden betalte med tak hele gildet

Michael Rasmussen er klar i spyttet efter 12. etape

ALPE D’HUEZ (Ekstra Bladet): Den tidligere Sky-rytter Edvald Boasson Hagen fandt en ven i nøden, da han onsdag stod strandet på etapen til La Rosière med en defekt cykel og ingen servicevogn i sigte. Ingen fra hans eget hold, Dimension Data, i det mindste.

For bedst som han stod der, rullede hans tidligere sportsdirektør Servais Knaven fra Team Sky forbi, og han forbarmede sig over nordmanden og udstyrede ham med en af Skys hundedyre Pinarello-cykler, som Boasson Hagen kunne køre til mål på.

Det er imidlertid strengt forbudt at yde en konkurrerende rytter materiel hjælp, og derfor blev både Boasson Hagen og Knaven idømt bøder, da etapen var omme.

Nordmanden fik en tidsstraf på to minutter og en bøde på 200 schweizerfranc, cirka 1300 kroner. En tilsvarende bøde fik Servais Knaven.

Torsdag morgen før starten i Bourg St. Maurice rullede Boasson Hagen så hen til Sky-bussen for at dække Knavens tab, skriver The Cycling Podcast på Twitter og norsk TV2.

Han trykkede 150 euro i hånden på Knaven og takkede for hjælpen.

- Det er trist at få bøder for sådan noget. Men det ændrer ikke noget for mig. Andet end jeg kunne fortsætte i løbet. Men det er tamt at få bøde og en tidsstraf for det. Tidstraffen betyder ikke noget mig i klassementet, og bøden skal jeg nok betale. Men det er unødvendigt, når det egentlig bare er lidt venlig hjælp.

Boasson Hagens hold led onsdag et langt alvorligere tab end de to minutter, han mistede i den samlede stilling, hvor han er en time efter Geraint Thomas i den gule trøje. Hans holdkammerater Mark Cavendish og Mark Renshaw faldt for tidsgrænsen og blev sendt ud af løbet.

Kyllingens dom efter møgdag: Glem podiet, Fuglsang!

Ærlig Fuglsang om sin Tour-krise: 'Lyset gik ud'

Pinligt farvel! Tour-legende færdig i Frankrig

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby