- Det er tamt! Straffet for at hjælpe norsk Tour-helt

Edvald Boasson Hagen fik defekt på onsdagens etape og lånte en cykel af Team Sky. Det kostede bøder til begge parter, men nordmanden betalte med tak hele gildet

Michael Rasmussen er klar i spyttet efter 12. etape

ALPE D’HUEZ (Ekstra Bladet): Den tidligere Sky-rytter Edvald Boasson Hagen fandt en ven i nøden, da han onsdag stod strandet på etapen til La Rosière med en defekt cykel og ingen servicevogn i sigte. Ingen fra hans eget hold, Dimension Data, i det mindste.

For bedst som han stod der, rullede hans tidligere sportsdirektør Servais Knaven fra Team Sky forbi, og han forbarmede sig over nordmanden og udstyrede ham med en af Skys hundedyre Pinarello-cykler, som Boasson Hagen kunne køre til mål på.

Det er imidlertid strengt forbudt at yde en konkurrerende rytter materiel hjælp, og derfor blev både Boasson Hagen og Knaven idømt bøder, da etapen var omme.

Nordmanden fik en tidsstraf på to minutter og en bøde på 200 schweizerfranc, cirka 1300 kroner. En tilsvarende bøde fik Servais Knaven.

Torsdag morgen før starten i Bourg St. Maurice rullede Boasson Hagen så hen til Sky-bussen for at dække Knavens tab, skriver The Cycling Podcast på Twitter og norsk TV2.

Han trykkede 150 euro i hånden på Knaven og takkede for hjælpen.

- Det er trist at få bøder for sådan noget. Men det ændrer ikke noget for mig. Andet end jeg kunne fortsætte i løbet. Men det er tamt at få bøde og en tidsstraf for det. Tidstraffen betyder ikke noget mig i klassementet, og bøden skal jeg nok betale. Men det er unødvendigt, når det egentlig bare er lidt venlig hjælp.

Boasson Hagens hold led onsdag et langt alvorligere tab end de to minutter, han mistede i den samlede stilling, hvor han er en time efter Geraint Thomas i den gule trøje. Hans holdkammerater Mark Cavendish og Mark Renshaw faldt for tidsgrænsen og blev sendt ud af løbet.

Jakob Fuglsangs podiedrømme døde på 11. etape, vurderer Michael Rasmussen. Foto: AP Tour de france 2018 Kyllingens dom efter møgdag: Glem podiet, Fuglsang!

Jakob Fuglsang kørte ind i en krise på den første egentlige bjergetape. Foto: AP Tour de france 2018 Ærlig Fuglsang om sin Tour-krise: 'Lyset gik ud'

Mark Cavendish er færdig i Tour de France for denne gang. Foto: AP Tour de france 2018 Pinligt farvel! Tour-legende færdig i Frankrig

0 kommentarer
Vis kommentarer