Efter vanvittig etape: Kyllingen imponeret over dansker

Fantastisk underholdning, voldsomme styrt og danske roser fra Michael Rasmussen. Han mener, at favoritterne skal være tilfredse efter søndagens vilde etape

Efter to lange, kedelige, flade etaper i træk leverede Tour de France søndag underholdning i topklasse.

Brostensetapen havde på forhånd bogstaveligt talt splittet feltet i to. Der var de få, der glædede sig, og så var der størstedelen, der glædede sig til, at den var overstået.

Brostenene skabte da også styrt, tumult og splittelse i feltet, og i sidste ende kunne en lille gruppe på tre mand køre over stregen anført af John Degenkolb, der slog den gule trøje Greg van Avermaet i sprinten.

Richie Porte måtte forlade løbet med et formodet brækket kraveben. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 - 15. jul. 2018 - kl. 14:08 Tour-chok: Favorit er færdig efter stor dramatik

Med undtagelse af Richie Porte, der måtte udgå, samt Rigoberto Uran, der tabte tid, mener Michael Rasmussen, at favoritterne skal være glade for forløbet søndag.

- Det var et afsindigt godt cykelløb kørt med 46 kilometer i timen, og når dagen er omme, og alle har fået slikket sårene, så kan de fleste se tilbage på en etape, hvor de slipper af sted med status quo. Ingen kan helt tillade sig at være skuffede. De slipper med skindet på næsen, siger Michael Rasmussen.

Han sender roser af sted til Søren Kragh Andersen, der kørte stærkt og beholdt sin hvide ungdomstrøje. Mens Jakob Fuglsang også kom godt igen, efter han blev fanget i endnu et styrt.

Tony Martin er ude af årets Tour de France. Foto: Ritzau/Scanpix Tour de france 2018 - 14. jul. 2018 - kl. 19:47 Farvel til Tour-stjerne: Har brækket ryggen

- Søren Kragh Andersen gør det rigtig flot, og det er godt at se, at der sidder tre danskere i den forreste gruppe, der kommer i mål (Michael Valgren, Jakob Fuglsang og Søren Kragh Andersen, red.).

- Der er mange ryttere, der ryger i asfalten i dag. Jakob Fuglsang er nede, Michael Valgren, Chris Froome. Mange har punkteringer undervejs, og så skal man se på, om man har været mere uheldig end andre. På den baggrund kan Jakob blandt andre være tilfreds.

- Fuglsang kører offensivt derude og forsøgte, men det var ikke nok til at rykke noget. Da specialisterne trådte til, skulle han have været med. Han skal ikke være ham, der foretager udskilningen. Han skal være med, da van Avermaet og Sagen kører. Der var han ikke. Men han kører flot.

- Men mest imponeret samlet set er jeg næsten over Romain Bardet, der efter et hav af defekter undervejs stadig kommer ind i samme tid som resten af feltet, lyder det fra Rasmussen, der dog sender dagens top og flop en helt anden vej. 

Dem kan du se herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere