Froome taber sekunder: - Der er grund til bekymring

17 ryttere kørte hurtigere end Chris Froome på torsdagens finalestigning, og selv om tidstabet var beskedent, må det give panderynker på Team Sky, vurderer Michael Rasmussen

RENNES (Ekstra Bladet): Mens Dan Martin triumferede på torsdagens etape til Mûr-de-Bretagne, blev tidens mest succesfulde Grand Tour-rytter, Chris Froome, sat på stigningen og rullede over stregen otte sekunder efter Martin og fem sekunder efter en gruppe af hans formodet værste konkurrenter i årets Tour de France.

Tidstabet er afgjort beskedent, men ikke desto mindre er det et svaghedstegn, vurderer Ekstra Bladets Tour-kommentator, Michael Rasmussen.

- Det er ikke et voldsomt tidstab, men signalet er dårligt. Der var god plads på vejen, og han var positioneret godt. Han blev altså ikke lukket inde, men blev decideret sat af. Det er ikke et godt tegn, siger Michael Rasmussen.

- Han blev sat af 17 mand på en stigning. Det bliver selvfølgelig noteret af de andre hold, at Sky-kaptajnen smider tid. Der er grund til bekymring på Team Sky.

Har gjort det før - og vundet
- Man skal dog huske på, at han sidste år også tabte tid tidligt i løbet, nemlig på første etape, og han satte også tid til i Giroen i år. I sidste ende stod han dog alligevel som vinder af begge løb, siger Rasmussen.

Froome affærdigede enhver bekymring, da han rullede over stregen. Han syntes at være uberørt af situationen og den kendsgerning, at hans luksushjælper Geraint Thomas også tog tid på ham. Det er meningen, lod Froome forstå, at han først skal toppe senere i Touren.

- Det er planen for mig. I anden eller tredje uge skal jeg være i min bedst mulige form, sagde Froome til cyclingnews.com.

- Vi vidste fra begyndelsen, at der ville ske en udskillelse i finalen på denne tape, og vi forventede, at en af disse ryttere, der er stærke på de korte, hårde stigninger ville gøre sig gældende, sagde Froome.

Tour-rytter mødte Kyllingen: Hvad gjorde vi forkert, Michael?

Tvunget til Tour-exit: Kæmpe stjerne forlader løbet

Kyllingen revser tandløse ryttere: ’Det er umådeligt dumt!’

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær