Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

Chris Froome slap både sportsligt og personligt nådigt gennem årets første bjergetape, hvor de hadske tilråb synes at være ved at aftage

TV: TDF18: Michael Rasmussen efter tirsdagens bjergetape

LE GRAND BORNAND (Ekstra Bladet): Et buhråb fik folk ved Sky-bussen til at dreje hovederne i minutterne før, Chris Froome og hans hjælperyttere rullede i tryghed ved moderskibet under opsyn af Froomes brysk udseende bodyguard.

’Tricheur, tricheur’, lød det fra manden, der buhede og fuld af foragt passerede bussen. 'Tricheur’. Snyder, bedrager. Manden tog en fiktiv inhalator frem og puffede fire-fem-seks gange på den usynlige astmaspray. ’Tricheur’, råbte han igen, mens Sky-medarbejdere tavse lod ham passere.

Chris Froomes astmasag er ikke glemt i Frankrig. Astmatikeren Froome er frikendt for misbrug af sin medicin, men for mange franskmænd er han bedrageren Froome, og han er blevet buhet ud og fornærmet igen og igen. Før tirsdagens bjergetape var der frygt for, at rytternes langsomme kørsel op ad stigningerne ville give en galning anledning til at udøve vold.

Den frygt var ubegrundet, lod Froome forstå, da han havde kølet ned og professionelt besvarede spørgsmål fra det altid talstærkt fremmødte pressekorps.

- Der var ingen problemer som sådan. Der var selvfølgelig de skæve kommentarer og en negativ fan her og der, men det her er Tour de France, og det er bare sådan, det er, sagde Chris Froome og gled hurtigt videre i et åbenlyst forsøg på at lukke sagen her og nu og give den mindst mulig opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under billedet

De hadske tilråb mod Froome er ved at aftage. Foto: AP.
De hadske tilråb mod Froome er ved at aftage. Foto: AP.

Han var mere snakkesalig, når det gjaldt det sportslige udkomme af dagen, men han er ikke en mand, der taler over sig, må man konstatere. Han kunne da godt forstå, at der ikke var de store angreb, for der venter jo stadig hårde bjergetaper, sagde han.

Og det var da godt nok dejligt, at Team Sky havde så mange ryttere siddende i front hele dagen, for det var jo meningen, og det var det, holdet har trænet for at kunne, lød det videre.

- Det var en hård etape, men da der ikke var en bjergafslutning valgte holdene ikke at vise alt, hvad de har at byde på, tror jeg, sagde Froome.

- Ingen viste deres kort i dag. Der blev kørt lidt konservativt, og det skyldes måske, at folk tænker på de næste dage, som også bliver ganske hårde, sagde Froome, som etapen igennem havde mindst fire hjælperyttere omkring sig.

- Onsdag er det en kort etape med årets første bjergafslutning, og jeg er sikker på, at finalen bliver en del mere eksplosiv end den, vi så på denne etape.

- Jeg tror, vi vil få ryttere med tunge ben at se, og jeg tror, at der kan blive skabt tidsforskelle onsdag, sagde Chris Froome, som i øvrigt sammen med Geraint Thomas og de andre Sky-ryttere blev hyldet som helte af et lille kontingent britiske fans, som fik selfies og autografer og brede smil og sikkert ikke aner det mindste om, hvad ’tricheur’ betyder.

Løbsdirektør håber at se Tour-stjerner i Danmark

Froomes ven kan skabe Tour-kaos: - Gul trøje giver et seriøst problem

Dansk Tour-stjerne tror ikke på det: - Har nydt min trøje og gjort det godt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri