Fuglsang efter skuffelse: - Måske en uge på sofaen kan gøre noget

Jakob Fuglsang håber på at kunne finde svar på sin skuffende Tour - og på at han via Vueltaen kan køre sig i VM-form

Jakob Fuglsang kan måske få noget godt ud af en uge på langs. Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang kan måske få noget godt ud af en uge på langs. Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix

PARIS (Ekstra Bladet): Store ambitioner fordrer store præstationer, hvis ikke de skal klinge hult.

Det sidste har desværre været tilfældet for Jakob Fuglsang under denne Tour.

Målet om en podieplacering er med 12. pladsen langt fra opfyldt, og Astana-kaptajnen er da heller ikke selv tilfreds med det samlede resultat.

- Først og fremmest skal vi finde ud af, hvad der ikke har spillet under denne Tour, siger Jakob Fuglsang, efter at han har fået hældt en officiel Astana-øl indenbords på Concorde-pladsen.

Han har endnu ikke et svar at give på sine skuffende præstationer, men han håber at kunne rejse sig senere på sæsonen, hvor VM sidst i september på den vanvittigt hårde rute i Østrig er målet.

Den vej kan gå gennem Vuelta a España, der begynder 25. august.

- Lige for nuværende er det et åbent spørgsmål. Holdet har sagt til mig, at jeg skal tage hjem og tage en uge på langs, og så kan vi tales ved og se, hvordan jeg har det, og hvordan jeg er kommet mig. Og om vi har fundet ud af, hvad der ikke er gået ordentligt i Touren. Og så tager vi en beslutning der.

- Men det er klart, at med det program, som holdet ser ud til at have i september, så er Vueltaen den eneste måde at forberede sig rigtig godt til VM på, siger Fuglsang.

Han håber på, at noget pause kan gøre underværker.

- Det kan være, at en uge på sofaen kan gøre noget ved formen. At det så bare spiller. Det kan godt være, at det, at jeg ikke har kunnet køre mig selv helt i bund her i Touren, fordi et eller andet - der ikke har været, som det skulle være - gør, at formen kommer efterfølgende. Vi får se, siger den 33-årige midtjyde.

Han forventer selv at skulle køre Arctic Race og Norway fra 8.-11. august for at komme i gang igen og så altså Vuelta a España fra 25. august til 16. september, inden altså VM-ugen, der kulminerer med linjeløbet 30. september.

Geraint Thomas holdt den gule førertrøje helt til Paris. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Thomas efter Tour-sejr foran Froome: - Det er vanvittigt

 

Sylvain Chavanel fik lov at køre solo på sidste etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Tour-legende fik særlig gestus: - Det er meget god stil

Tour de france 2018 Tour-vinderen var i en boble: Men så dukkede konen op

Magnus Cort på fredagens etape. På lørdagens enkeltstart havde danskeren skiftet til en ældre solbrillemodel. Foto: AP Tour de france 2018 Cort blæste på kaptajnen: Rullede igennem med usædvanlig solbrille

Magnus Cort skriver sig ind i historiebøgerne med sin sejr på 15. etape. Foto: Ritzau Scanpix/Peter Dejong Sport og Spil Magnus er blandt legender nu: Her er de største danske Tour-øjeblikke

 

13 kommentarer
Vis kommentarer