Fuglsang igen fanget af styrt: - Det var et sats

Astana blev igen fanget i et styrt. Men kun fordi kaptajn Fuglsang havde afgivet ordre om, at holdet skulle blive tilbage

'Kyllingen' forklarer sit syn på 8. etape.

AMIENS (Erytterne i hkstra Bladet): Endnu en etape er overstået - på ny med Astana involveret i et styrt.

17 kilometer fra mål på 7. etape styrtede højre side af feltet - lige der, hvor Astana-toget var på vej frem.

Omar Fraile blev hevet med, mens kaptajn Jakob Fuglsang lige undveg. Men han blev bremset og måtte sammen med holdet kæmpe sig tilbage til feltet.

På ny sad holdet ikke fremme, hvor risikoen for styrt ellers er beskeden.

Men det var der en grund til.

- Da vi mangler cirka 60 kilometer samler vi os nede bagi i stedet for at slås oppe foran, fordi der er modvind, siger Jakob Fuglsang.

Dermed lå de lyseblå i læ i 40 kilometer, inden de begyndte at kæmpe sig til fronten.

- Når jeg træffer beslutningen om at vi skal sidde nede bagi i stedet for at slås foran, så er det, fordi de (holdkammeraterne, red.) kan spare kræfter til morgendagens etape.

- Jeg er klar over, at det er et sats. Men det er ikke altid nemt at træffe den rigtige beslutning, siger Jakob Fuglsang.

Der kom dog hurtigt samling på tropperne, og faktisk var det ikke noget, der kostede kræfter for de ryttere, der kommer til at arbejde hårdt på søndagens brostens-etape.

- Det var kun Tanel (Kangert, red.), der rigtig trak igennem der. Vi andre sparede os, påpeger Astana-kaptajnen.

Sikkert i mål kunne Fuglsang begynde at kigge frem mod søndagens nøgleetape til Roubaix, hvor feltet skal over 15 paveer på i alt 21,1 km.

En etape, der ligger godt til danskeren.

- Forhåbentlig kan vi komme på forkant og være med fremme. Bedst af alt vil være, hvis vi kunne være med til at sætte tempoet og gøre det modbydeligt for alle.

- Men et enkelt uheld kan få dagen til at vende på hovedet, siger Jakob Fuglsang.

Der opstod styrt kort før afslutningen på dagens etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Sent styrt skabte kaos: Sprinter snød favoritterne igen

Hollandske Dylan Groenewegen blev første mand i mål på årets syvende Tour de France-etape, der med sine 231 kilometer er dette års længste etape. Det kan meget vel vise sig også at blive årets kedeligste. Foto: Peter Dejong/AP Tour de france 2018 Kyllingens hårde dom: 'Den kedeligste etape siden 2007'

Dylan Groenewegen var hurtigst i sprinten. Foto: AP Tour de france 2018 Tour-stjernen fik baghjul i intens afslutning

For første gang i otte år kører Lars Bak ikke Tour de France, men Tour-karrieren er ikke nødvendigvis slut, selv om han er blevet 38 år, idet Lotto-Soudal vil forlænge hans kontrakt. Foto: Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Lotto vil forlænge med Lars Bak: 'Det er helt op til ham'

36 kommentarer
Vis kommentarer