Fuglsang jokkede i spinaten - men så trådte Valgren til

En mindre taktisk fejl af Jakob Fuglsang betød, at Astana måtte arbejde stenhårdt for at få ham placeret rigtigt - her tog Michael Valgren en vigtig del af slæbet

Hør tidligere cykelrytter Michael Rasmussens seneste analyse fra Frankrig.

FONTENAY-LE-COMTE (Ekstra Bladet): Det så med danske briller rigtig godt ud, da Jakob Fuglsang i sin lyseblå trikot sad med helt fremme på afgørelsen af første etape.

Der undgik han nemlig de styrt, der kostede favoritterne dyrt.

Men det var tæt på ikke at blive sådan, erkender Jakob Fuglsang.

- Med 50 kilometer igen beder jeg holdet om at samle sig og køre frem. Der er positionskampen allerede i gang, så vi kommer for sent til at komme ’let’ frem, siger danskeren om den taktiske fejl.

Men takket være en stor indsats fra Luis Leon Sánchez, Dimitrij Gruzdev, Omar Fraile og Michael Valgren kom han alligevel til at sidde rigtigt.

- De er gode til at finde mig derude. Specielt Luis, Gruzdev og Fraile gør en kæmpe indsats, indtil de sidste fem km, hvor Valgren sidder der. Jeg fulgte bare med på hjul, siger Jakob Fuglsang.

Netop de kritiske sidste kilometer stod Michael Valgren for.

- Jeg prøver, så godt jeg kan. Det er nogle gange svært at få alle med på hjul, siger Michael Valgren.

Han kunne dog tillade sig at være tilfreds over sit arbejde – og over det faktum, at det betød, at Jakob Fuglsang kunne holde sig væk fra styrt.

- Det er dejligt for en gangs skyld at have heldet på vores side. Det kunne være fedt at have en Tour uden uheld, lyder håbet

.

Jakob Fuglsang kan blandt andet takke Michael Valgren for sin fornemme placering. Foto: Claus Bonnerup
Jakob Fuglsang kan blandt andet takke Michael Valgren for sin fornemme placering. Foto: Claus Bonnerup

Chris Froome tabte tid på 1. etape. Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Sort uheld for favoritten: - Det var simpelthen for mærkeligt!

Fernando Gaviria vandt åbningsetapen. Foto: AP Tour de france 2018 Kæmpe drama i Tour-åbning: Froome styrter og mister tid

Den fremragende kommentatortrio kommer ikke til at sidde sammen under Tour de France. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Jørgen Leth ud af kommentator-boksen på TV 2

40 kommentarer
Vis kommentarer