Fuglsang måtte i asfalten: - Der kom en lyseblå bowlingkugle

Michael Valgren fik hevet Jakob Fuglsang i asfalten med 50 km til mål, og den danske Astana-kaptajn undgik med nød og næppe endnu et styrt kort før mål

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, kommer her med sin analyse af dagens etape

SARZEAU (Ekstra Bladet): Styrt og Jakob Fuglsang er desværre to ting, der går hånd i hånd i Tour de France.

I 2014 styrtede han voldsomt på en nedkørsel og kom kun stærkt forslået til Paris. Og sidste år røg han i asfalten og brækkede håndleddet, så han til sidst måtte udgå.

I år kom første styrt på fjerde etape, hvor han med cirka 50 km til mål i den hektiske jagt på udbryderne måtte en tur i asfalten.

- Der kom en lyseblå bowlingkugle flyvende. Jeg når lige at komme forbi, men han får fat i mit baghjul, og så ryger jeg også med ned.

- Det var Michael Valgren, der kom fra venstre side af vejen - jeg sidder i højre. Så ser jeg ud af øjenkrogen, at der kommer en flyvende.

- Jeg ryger ikke så slemt ned. Selvfølgelig er det bedre at undgå, men det er Tour de France, og hvis styrtene ikke er større end det her, så går det nok, siger Jakob Fuglsang, der har fået lidt skrammer på albuen, skulderen og hoften.

Med fem km blev blandt andre Ilnur Zakarin (Katusha) hevet med i styrtet, der kostede ham tid - men det var også nær sket for Fuglsang.

- Den var tæt på. Der var en, der slog en kolbøtte foran mig og en cykel, der passerede tæt på. Det var en tæt en. Jeg slap heldigvis, meddeler Jakob Fuglsang.

På sadlen fik han flashback til det uheldige styrt, der sidste år forpurrede hans chancer for at køre sit livs resultat hjem.

- Ja lidt. Jeg tænkte, 'hvad søren skal jeg gøre for at undgå det?' Men så skal man sidde endnu længere fremme - det er ikke fordi, vi sidder langt tilbage - men så skal man have holdet til at gøre det. Og det har vi nok ikke, så vi kan være bekendt og sidde helt fremme i vinden dagen lang, siger Astana-kaptajnen.

Fuglsang er nummer 13. i klassementet, 51 sekunder efter Greg Van Avermaet i den gule trøje.

Fjerde etape fik en dramatisk afslutning. Foto: AP Tour de france 2018 Stort Tour-drama - massestyrt og målfoto

Søren Kragh andersen med sin hvide ungdomstrøje. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Dansk komet på Tour-podiet: Mere end en drøm

Jakob Fuglsang måtte køre holdløbet med et hjul, der ikke sad ordentligt. Foto: Stephane Mahe/Reuters/ritzau Scanpix Tour de france 2018 Fuglsang med defekt hjul: Det bør ikke ske igen

Søren Kragh trækker i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Tour de france 2018 Historisk triumf! Dansker kører sig i Tour-trøje

14 kommentarer
Vis kommentarer