Fuglsang måtte i asfalten: - Der kom en lyseblå bowlingkugle

Michael Valgren fik hevet Jakob Fuglsang i asfalten med 50 km til mål, og den danske Astana-kaptajn undgik med nød og næppe endnu et styrt kort før mål

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, kommer her med sin analyse af dagens etape

SARZEAU (Ekstra Bladet): Styrt og Jakob Fuglsang er desværre to ting, der går hånd i hånd i Tour de France.

I 2014 styrtede han voldsomt på en nedkørsel og kom kun stærkt forslået til Paris. Og sidste år røg han i asfalten og brækkede håndleddet, så han til sidst måtte udgå.

I år kom første styrt på fjerde etape, hvor han med cirka 50 km til mål i den hektiske jagt på udbryderne måtte en tur i asfalten.

- Der kom en lyseblå bowlingkugle flyvende. Jeg når lige at komme forbi, men han får fat i mit baghjul, og så ryger jeg også med ned.

- Det var Michael Valgren, der kom fra venstre side af vejen - jeg sidder i højre. Så ser jeg ud af øjenkrogen, at der kommer en flyvende.

- Jeg ryger ikke så slemt ned. Selvfølgelig er det bedre at undgå, men det er Tour de France, og hvis styrtene ikke er større end det her, så går det nok, siger Jakob Fuglsang, der har fået lidt skrammer på albuen, skulderen og hoften.

Med fem km blev blandt andre Ilnur Zakarin (Katusha) hevet med i styrtet, der kostede ham tid - men det var også nær sket for Fuglsang.

- Den var tæt på. Der var en, der slog en kolbøtte foran mig og en cykel, der passerede tæt på. Det var en tæt en. Jeg slap heldigvis, meddeler Jakob Fuglsang.

På sadlen fik han flashback til det uheldige styrt, der sidste år forpurrede hans chancer for at køre sit livs resultat hjem.

- Ja lidt. Jeg tænkte, 'hvad søren skal jeg gøre for at undgå det?' Men så skal man sidde endnu længere fremme - det er ikke fordi, vi sidder langt tilbage - men så skal man have holdet til at gøre det. Og det har vi nok ikke, så vi kan være bekendt og sidde helt fremme i vinden dagen lang, siger Astana-kaptajnen.

Fuglsang er nummer 13. i klassementet, 51 sekunder efter Greg Van Avermaet i den gule trøje.

Stort Tour-drama - massestyrt og målfoto

Dansk komet på Tour-podiet: Mere end en drøm

Fuglsang med defekt hjul: Det bør ikke ske igen

Historisk triumf! Dansker kører sig i Tour-trøje

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.