Fuglsang med defekt hjul: Det bør ikke ske igen

Jakob Fuglsang måtte efter mandagens etape hovedrystende konstatere, at han havde kørt den vigtige tidskørsel med et defekt hjul

Jakob Fuglsang måtte køre holdløbet med et hjul, der ikke sad ordentligt. Foto: Stephane Mahe/Reuters/ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang måtte køre holdløbet med et hjul, der ikke sad ordentligt. Foto: Stephane Mahe/Reuters/ritzau Scanpix

CHOLET (Ekstra Bladet): Da Jakob Fuglsang mandag rullede til teambussen efter en veloverstået tidskørsel, som sikrede ham fortsat plads i favoritfeltet i årets Tour de France, kunne han hovedrystende vise sine holdkammerater og ikke mindst mekanikerne, at han havde kørt etape med et defekt baghjul.

Glæden over den veloverståede etape betød dog, at han blot smilede overbærende over den potentielt løbsafgørende defekt, selv om ingen havde kunnet fortænke ham i at eksplodere af raseri over sit mangelfulde udstyr.

- Der var vist nogle kuglelejer, der var lidt løse i det. Det er vist det, man kalder racerslør, sagde Fuglsang, som kunne rokke hjulet adskillige millimeter til hver side og viste det frem, mens tv-kameraerne lystigt filmede den alvorlige kritik af mekanikere og måske endog det udstyr, som holdets sponsorer stiller til rådighed.

Efterfølgende nedtonede han dog problemet, selv om det objektivt set er dybt uprofessionelt, at en klassementsrytter på et World Tour-hold nogensinde må se sig udsat for et så alvorligt udstyrssvigt.

- Jeg regner da med, at mekanikerne har styr på det. Det er noget, der bare skal være i orden, sagde Fuglsang.

- Det er ikke noget, der som sådan generede mig på etapen, men det er ikke noget, der bør ske igen i fremtiden. Havde der været flere bakker, så jeg skulle op at stå i pedalerne, kunne det måske have haft en betydning.

Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen giver Fuglsang ret.

- Så længe, man bare kører ligeud, har det ingen betydning, fordi trykket ligger midt på akslen, men havde det været en hårdere rute med flere bakker, som havde krævet, at Fuglsang skulle op at så, så havde det dybt generende, siger Rasmussen.

- Når man står op i pedalerne, vrider cyklen sig fra side til side, og så ville baghjulet støde på bremsen, hvis det såkaldte ’racerslør’, som Jakob kalder det, var for stort.

- Det er en af den slags ting, som bare ikke må ske, siger Michael Rasmussen.

Søren Kragh trækker i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Tour de france 2018 Historisk triumf! Dansker kører sig i Tour-trøje

Dmitrij Fofonov (th) har fuld tillid til Jakob Fuglsang som leder af det kollektiv, storholdet Astana sender til Tour de France i år. Foto: Tariq Mikkel Khan. Tour de france 2018 Kæmpe tro på Fuglsang: - Vi kommer nærmest med det danske landshold

Et par dage efter sin 22-års fødselsdag tiltræder Jonas Gregaard Wilsly en lærlingekontrakt på Astana med løfte om en professionel kontrakt fra årsskiftet. Foto: Stine Tidsvilde. Cykling Tour-hold vild med danskere: Nu får endnu et stortalent chancen

1 kommentar
Vis kommentarer