Fuglsang om mareridt-etape: Derfor gik jeg kold

Manglende væske var årsagen til, at Jakob Fuglsang tabte næsten fire minutter til Geraint Thomas på 11. etape

Ekstra Bladets cykelsportsekspert, Michael Rasmussen, analyserer her 11. etape

Jakob Fuglsang skuffede gevaldigt på onsdagens 11. etape, da han blev sat godt og grundigt af favoritterne på den sidste stigning.

Små fire minutter tabte danskeren til Geraint Thomas, mens der også blev sat dyrebare sekunder til i forhold til de øvrige favoritter.

Hovedpersonen selv dukkede ikke op hos pressen efter etapen, men forud for den igangværende 12. etape fangede TV2 ham for en forklaring på, hvorfor det gik så galt.

- Jeg tror, vi blev enige om, at det var dehydrering. Jeg betalte for varmen og havde af en eller anden årsag ikke fået drukket nok eller kølet nok af, siger Fuglsang til TV 2 Sport.

Det var dog ikke, fordi Fuglsang glemte at drikke i den franske varme.

- Jeg tror, jeg drikker, hvad der svarer til minimum otte flasker i løbet af etapen og har svært ved at drikke mere. Så jeg mangler måske en blanding af sukker og vand. Men det er en ny dag i dag, Touren er stadig lang, og jeg er klar til at kæmpe videre.

Jakob Fuglsang er nu nummer 12. Fire minutter og 53 sekunder efter Geraint Thomas på førstepladsen og mere end tre minutter fra den sidste af tre podiepladser.

Grundt smerter i venstre side af kroppen opgiver Rigoberto Uran at køre videre i årets Tour de France. Foto:Marco Bertorello/Ritzau Scanpiz Tour de france 2018 Nyt Tour-exit: Sidste års andenplads trækker sig

Hollandske Laurens Ten Dam på vej gennem Hollænder-svinget i 2011-udgaven af løbet. Der er altid fest og glade farver (orange) i sving 7 på alpe d'Huez. Foto: All Over Press Tour de france 2018 Bjerget over dem alle: Sådan blev Alpe d'Huez mytisk

Selvom Geraint Thomas er i gult, kører Team Sky fortsat for Chris Froome. Foto: AP Tour de france 2018 Den gule trøje om kaptajn-tvivl: Gider ikke PR-bullshit

14 kommentarer
Vis kommentarer