Fuglsang stoler på Froome: - Jeg har talt med ham

Frifindelsen af Chris Froome gør det kun sværere for Jakob Fuglsang at opfylde drømmen om en podieplacering, men han byder alligevel briten velkommen i Touren

Hør tidligere cykelrytter Michael Rasmussens analyse efter gårsdagens etape.

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): Mens utilfredse fans torsdag buhede og piftede af Chris Froome, da han og Team Sky blev præsenteret på Place Napoléon i La-Roche-sur-Yon forud for årets Tour de France, byder Jakob Fuglsang den udskældte og dopingmistænkte brite velkommen i løbet.

- Froome har sagt til mig personligt, at han ikke har gjort noget forkert. Han har forklaret, hvad han har gjort, og at det var langt inden for grænsen, og det tror jeg så på, sagde Jakob Fuglsang torsdag, da Astana torsdag bød pressen velkommen på holdets ydmyge Brit Hotel i La Chapelle-Achard.

For få dage siden blev Froome renset for anklager om misbrug af astmapræparatet salbutamol, men det langstrakte forløb frem mod frifrindelsen har intet godt gjort for Froomes omdømme.

Som traditionen byder, er det franske publikum fjendtligt indstillet over for udlændinge, der dominerer i Touren. Det kan både Eddy Merckx, Lance Armstrong og Alberto Contador tale med om. Når der så tilmed er en mistænkelig dopingprøve involveret, vokser mistilliden og modviljen.

- Det er så skideærgerligt for cykelsporten, at der er kommet sådan en sag, og at sportens største navn har været indblandet i sådan en sag, men forhåbentlig for det ingen yderligere betydning, sagde Fuglsang.

- Det er ærgerligt, at afgørelsen er kommet så sent, men det er fint, at den trods alt er kommet før, Touren begynder. Så undgår man, at han stiller til start med risiko for, at hans resultat i løbet skal slettes senere.

Jakob Fuglsang træner undertiden med Chris Froome i Monaco, hvor de begge bor. Briten har forsikret Fuglsang om, at han ikke har gjort noget forkert. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix.
Jakob Fuglsang træner undertiden med Chris Froome i Monaco, hvor de begge bor. Briten har forsikret Fuglsang om, at han ikke har gjort noget forkert. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix.

Fuglsangs chef skærer igennem: Går efter Tour-sejren

Fuglsang åbner døren for Riis: - Helt sikkert meget interessant

Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.