Fuglsang stoler på Froome: - Jeg har talt med ham

Frifindelsen af Chris Froome gør det kun sværere for Jakob Fuglsang at opfylde drømmen om en podieplacering, men han byder alligevel briten velkommen i Touren

Hør tidligere cykelrytter Michael Rasmussens analyse efter gårsdagens etape.

LA-ROCHE-SUR-YON (Ekstra Bladet): Mens utilfredse fans torsdag buhede og piftede af Chris Froome, da han og Team Sky blev præsenteret på Place Napoléon i La-Roche-sur-Yon forud for årets Tour de France, byder Jakob Fuglsang den udskældte og dopingmistænkte brite velkommen i løbet.

- Froome har sagt til mig personligt, at han ikke har gjort noget forkert. Han har forklaret, hvad han har gjort, og at det var langt inden for grænsen, og det tror jeg så på, sagde Jakob Fuglsang torsdag, da Astana torsdag bød pressen velkommen på holdets ydmyge Brit Hotel i La Chapelle-Achard.

For få dage siden blev Froome renset for anklager om misbrug af astmapræparatet salbutamol, men det langstrakte forløb frem mod frifrindelsen har intet godt gjort for Froomes omdømme.

Som traditionen byder, er det franske publikum fjendtligt indstillet over for udlændinge, der dominerer i Touren. Det kan både Eddy Merckx, Lance Armstrong og Alberto Contador tale med om. Når der så tilmed er en mistænkelig dopingprøve involveret, vokser mistilliden og modviljen.

- Det er så skideærgerligt for cykelsporten, at der er kommet sådan en sag, og at sportens største navn har været indblandet i sådan en sag, men forhåbentlig for det ingen yderligere betydning, sagde Fuglsang.

- Det er ærgerligt, at afgørelsen er kommet så sent, men det er fint, at den trods alt er kommet før, Touren begynder. Så undgår man, at han stiller til start med risiko for, at hans resultat i løbet skal slettes senere.

Jakob Fuglsang træner undertiden med Chris Froome i Monaco, hvor de begge bor. Briten har forsikret Fuglsang om, at han ikke har gjort noget forkert. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix.
Jakob Fuglsang træner undertiden med Chris Froome i Monaco, hvor de begge bor. Briten har forsikret Fuglsang om, at han ikke har gjort noget forkert. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix.

Jakob Fuglsang har gode muligheder for at køre sig til et top-resultat i dette års tour de France. Måske endda at vinde, hvis man spørger hans chef, Alexandr Vinokourov. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Fuglsangs chef skærer igennem: Går efter Tour-sejren

Det er for så vidt interessant for Jakob Fuglsang at køre for Bjarne Riis - men han skal oprette et ordentligt hold først. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Fuglsang åbner døren for Riis: - Helt sikkert meget interessant

Sport og Spil Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Sidste års vindere af de fire trøjer. Chris Froome i gult, Michael Matthews i den grønne sprintertrøje, Warren Barguil i den prikke bjergtrøje og Simon Yates i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Sport og Spil Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

40 kommentarer
Vis kommentarer