Fuglsang tilfreds trods speciel rute: - Det var en gedesti

Små og smalle veje prægede 5. etape i årets Tour de France. Gedestier, mente Jakob Fuglsang, der dog var tilfreds med udbyttet

Ekstra Bladets cykelsportsekspert, Michael Rasmussen, kommer her med sin analyse af dagens etape

QUIMPER (Ekstra Bladet): En 19.-plads og frem for alt intet tidstab. Det var status for Jakob Fuglsang efter den første etape i årets Tour de France med bakker.

Det betyder, at den danske Astana-kaptajn fortsat ligger nummer 11 i den samlede stilling - og faktisk kunne spare lidt kræfter.

- Det var en godkendt dag. Ikke nogen nem dag. Vi fik lidt bedre samling på tropperne og sad bedre fremme. Jeg kunne sidde lidt mere roligt. Det fungerede godt i dag, siger Jakob Fuglsang.

Han blev afleveret helt fremme i bunden af den afsluttende stigning, men det hold hårdt at nå så langt på de drilske veje omkring Quimper.

- Vi havde udset os, at ved fem kilometer-mærket, hvor vi kommer ind på små veje, der var det vigtigt at sidde fremme. Også i tilfælde af et styrt. Der skal ikke mange mand til at blokere sådan en gedesti, som vi kørte på.

- Så snart du kommer ind på de små veje, og der ikke er plads til at komme frem, så er der ikke noget at gøre.

- Og når de sender os ud på en fire-sporet landevej, inden vi skal ind på en gedesti, så bliver der kørt om det, siger han.

Da Peter Sagan, Philippe Gilbert og alle de øvrige specialister i den slags afslutninger trådte igennem, gled Jakob Fuglsang lidt agterud - men det var kontrolleret og helt efter planen.

- Jeg kom super godt ind, og så var det bare at sidde med, jeg havde ikke ambitioner om at køre om det, siger Jakob Fuglsang.

Han og de øvrige Tour-ryttere skal torsdag ud på 181 km fra Brest til Mûr-de-Bretagne på en afslutning, der er en tand hårdere end onsdagens.

Verdensmester vandt igen - dansk komet i top 10

Tour-rytter mødte Kyllingen: Hvad gjorde vi forkert, Michael?

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.