Fuglsang tilfreds trods speciel rute: - Det var en gedesti

Små og smalle veje prægede 5. etape i årets Tour de France. Gedestier, mente Jakob Fuglsang, der dog var tilfreds med udbyttet

Ekstra Bladets cykelsportsekspert, Michael Rasmussen, kommer her med sin analyse af dagens etape

QUIMPER (Ekstra Bladet): En 19.-plads og frem for alt intet tidstab. Det var status for Jakob Fuglsang efter den første etape i årets Tour de France med bakker.

Det betyder, at den danske Astana-kaptajn fortsat ligger nummer 11 i den samlede stilling - og faktisk kunne spare lidt kræfter.

- Det var en godkendt dag. Ikke nogen nem dag. Vi fik lidt bedre samling på tropperne og sad bedre fremme. Jeg kunne sidde lidt mere roligt. Det fungerede godt i dag, siger Jakob Fuglsang.

Han blev afleveret helt fremme i bunden af den afsluttende stigning, men det hold hårdt at nå så langt på de drilske veje omkring Quimper.

- Vi havde udset os, at ved fem kilometer-mærket, hvor vi kommer ind på små veje, der var det vigtigt at sidde fremme. Også i tilfælde af et styrt. Der skal ikke mange mand til at blokere sådan en gedesti, som vi kørte på.

- Så snart du kommer ind på de små veje, og der ikke er plads til at komme frem, så er der ikke noget at gøre.

- Og når de sender os ud på en fire-sporet landevej, inden vi skal ind på en gedesti, så bliver der kørt om det, siger han.

Da Peter Sagan, Philippe Gilbert og alle de øvrige specialister i den slags afslutninger trådte igennem, gled Jakob Fuglsang lidt agterud - men det var kontrolleret og helt efter planen.

- Jeg kom super godt ind, og så var det bare at sidde med, jeg havde ikke ambitioner om at køre om det, siger Jakob Fuglsang.

Han og de øvrige Tour-ryttere skal torsdag ud på 181 km fra Brest til Mûr-de-Bretagne på en afslutning, der er en tand hårdere end onsdagens.

Sagan vandt spurten på femte etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Verdensmester vandt igen - dansk komet i top 10

Cofidis-rytter Dmitri Clayes konfronterede Ekstra Bladets Tour de France-ekspert, Michael Rasmussen med denne kritik af belgieren og de andre udbrydere på 3. etape. Foto: Brian Askvig Tour de france 2018 Tour-rytter mødte Kyllingen: Hvad gjorde vi forkert, Michael?

 

1 kommentar
Vis kommentarer