Fuglsang viser klassen - Nu er han tæt på top tre

Greg Van Avermaet forsvarede gult efter heroisk bjergridt - etapevinderen kørte solo

Michael Rasmussen gør status efter dagens bjergetape.

Mens Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali og Jakob Fuglsang nøjedes med at vogte på hinanden, valgte Quick Steps franske stjerne, Julian Alaphilippe, på den første af tre dage i Alperne at få revanche for en katastrofal dag på pavéerne til Roubaix.

Den 26-årige franskmand kørte alene over de sidste to stigninger til Le Grand-Bornand, og vandt med små to minutter den første alpe-etape, hvor manden i gult, Greg Van Avermaet, ganske overraskende kunne øge i front.

Samtidigt avancerede Jakob Fuglsang til en samlet 4. plads.

OL-guldvinder Greg Van Avermaet valgte at køre med i dagens første udbrud, og kæmpede sig igennem etapen med fem kategoriserede stigninger på heroisk vis, så belgieren vil starte onsdag både i gult og med rødt rygnummer for at have været dagens mest angrebsivrige.

Trods etapesejren, der også sendte Julian Alaphilippe i den prikkede bjergtrøje, blev det lidt af en møgdag for Quick Step med Brian Holm bag rattet i ledsagerbilen.

Først eks-verdensmester Philippe Gilbert, Belgien og klassementhåbet, årets Liege-Bastogne-Liege-vinder Bob Jungels, Luxembourg tabte tid i klassementet.

Det betød, at Jakob Fuglsang efter en godkendt dag nu er på en samlet 4. plads med en 14. plads på den 158,5 km lange etape.

Julian Alaphilippe kørte solo i mål i Le Grand.-Bornand (Foto: AFP)
Julian Alaphilippe kørte solo i mål i Le Grand.-Bornand (Foto: AFP)
 

Han er 3.12 minutter efter een gule trøje, og mellem ham og Greg Van Avarmaet befinder sig efter dagens d´strabadser Geraint Thomas og Alejandro Valverde.

Dagens vinder Julian Alaphilippe, som tabte over 12 minutter på søndagens etape til Roubaix, var klar, da den dobbelte etapevinder, Peter Sagan valgte at iscenesætte en rask udbrud for at skaffe point til den grønne trøje.

Mens verdensmesteren valgte at falde tilbage fortsatte Julian Alaphilippe sammen med en halv snes andre ryttere deres togt, og da klassementrytterne ikke ville ret meget, kom franskmanden alene i mål.

Selv om klassementrytterne ikke udfordrede hinanden, tabte udover Bob Jungels og Philippe Gilbert ryttere som Rafal Majka samt sidste års 2'er, Rigoberto Uran tid.

I kampen om ungdomstrøjen 'tabte' Søren Kragh Andersen som forventet trøjen og er nu treer.

Cecilie Uttrup Ludwig under et løb i 2017. Foto: All Over Press Tour de france 2018 Kvindelig Tour-dansker bryder sammen i gråd efter toppræstation

Chris Froome glæder sig helt sikkert til de stejle bjerge, indtil videre har det ikke været hans Tour. Foto: Christophe Ena/AP. Tour de france 2018 Stejleste Tour-stigning nogensinde: - Feltet bliver sprængt i atomer

Bradley Wiggins forudser samme problemer for Sky, som han selv oplevede for seks år siden. Foto: AP Tour de france 2018 Froomes ven kan skabe Tour-kaos: - Gul trøje giver et seriøst problem

32 kommentarer
Vis kommentarer