Fuglsangs chef skærer igennem: Går efter Tour-sejren

Jakob Fuglsang skal ikke være beskeden - han skal mindst på Tour-podiet, mener Astanas teammanager, Aleksandr Vinokurov, der såmænd ikke afviser at hans kaptajn skal gå efter sejren

Jakob Fuglsang har gode muligheder for at køre sig til et top-resultat i dette års tour de France. Måske endda at vinde, hvis man spørger hans chef, Alexandr Vinokourov. Foto: Claus Bonnerup
Jakob Fuglsang har gode muligheder for at køre sig til et top-resultat i dette års tour de France. Måske endda at vinde, hvis man spørger hans chef, Alexandr Vinokourov. Foto: Claus Bonnerup
Følg Cykling

LA-MOTHE-ARCHARD (Ekstra Bladet): Det ligger ikke til Aleksandr Vinokurov at være beskeden. Hverken på egen vegne eller på sit cykelholds vegne.

Det var heller ikke tilfældet torsdag, da Astana holdt pressemøde på det mere end undseelige motorvejshotel Brit Hotel Vendée Mer stik syd for Nantes.

Her afslørede den team manageren, at jantelov ikke er et begreb, han kender meget til.

- Jakob er i god form, han har kørt en god sæson, og han har en del erfaring. Derfor synes jeg, at vi som minimum går efter podiet. Og så må vi se, om vi med lidt held kan få en chance for at gå efter den gule trøje.

- Det er naturligvis Froome, Nibali og Movistar-holdet, der er favoritter, men vi har da bestemt muligheder, siger Aleksandr Vinokurov.

Den bemærkning vakte spredt latter blandt de fremmødte journalister, der alle var danske. For sådanne høje ambitioner kan man højt mod nord godt spøge lidt med og sige med et glimt i øjet.

Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Men den tidligere toprytter måtte understrege, at han altså ikke var ironisk, da en journalist fulgte op med spørgsmålet om, hvorledes kasakhen vurderede sin kaptajns muligheder for at gå i top-fem.

- Top-fem? Det var ikke det, jeg sagde. Jeg sagde minimum podiet.

- Nummer fire eller fem er lige meget. Kun podiet betyder noget. Og så kan vi også kæmpe for den gule trøje. Vi har et godt hold, og med en smule held, så har vi bestemt en mulighed.

- Vi kan jagte podiet uden pres. Det er forhåndsfavoritterne, der er pres på. vi følger med og ser vore muligheder an.

- Men jeg føler, at Jakob er klar til en sejr, siger Vinokurov.

***

Fuglsang: Jeg vil seriøst forsøge at vinde

LA-MOTHE-ARCHARD (Ekstra Bladet): Aleksandr Vinokurov står ikke alene med sine ambitioner. Jakob Fuglsang har for længst meldt ud, at han vil forsøge at gå efter podiet. Men han vil bestemt ikke undsige sin chef, når han slår stort brød op.

- Jeg er her i år for at gøre et seriøst forsøg på at vinde. Om det lykkes, vil tiden vise. Der er tre ugers hård cykelløb foran os, og alt kan ske. Så vi må se, siger den danske Astana-kaptajn

Han er generelt optimistisk. At han i år har været ubestridt kaptajn, har betydet, at han tog til Schweiz Rundt med ro på og med plads til lidt forbedring i formen - han skulle ikke bevise, at han kunne køre stærkt, som det var tilfældet sidste år i Critérium du Dauphiné.

Og at han så endte toer i det løb, efter at han på kongeetapen uden de store problemer kunne følge med Richie Porte, og efterfølgende kørte et brag af en enkeltstart, giver ham bare større selvtillid i forhold til Touren.

- Ja, helt sikkert. I den periode, hvor jeg har været hjemme efter Schweiz Rundt har jeg forsøgt ikke at træne mig ihjel, fordi jeg kunne se, at niveauet der måske var bedre, end hvad jeg havde troet og håbet på.

- Så for at kunne strække formen - og lægge lidt på - har jeg holdt lidt igen. Med god samvittighed, påpeger Jakob Fuglsang, der indleder jagten på podiet - og måske den gule trøje - lørdag på den første af 21 etaper.

Ekspertens barske dom: Kan ikke tage Riis' drøm seriøst

Vilde planer: Riis vil gøre Fuglsang til Tour-vinder

Froome bombarderet med spørgsmål: - Det har skadet mit ry!

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind