Grænseløst arrogant storhold: - Det er umanerligt dumt!

Sky-boss David Brailsford har kastet sig ud i et tåbeligt verbalt på cyklingens franske førstemand og forøger dermed det negative pres på sit hold

Michael Rasmussen bager op til fjerde etape i årets Tour de France
Følg Cykling

CHOLET (Ekstra Bladet): Franskmændene har alle dage haft det svært med udlændinge, der totalt dominerer deres stolthed, Tour de France, og når nu den britiske storfavorit Chris Froome trods dopingmistanke er ved at bane sig vej til en femte sejr i løbet, er spændingerne på sit højeste i Frankrig.

Alligevel vælger Sky-manager David Brailsford i ufattelig, grænseløs arrogance at angribe den franske præsident for den internationale cykleunion UCI, David Lappartient, ved at erklære, at han har en mentalitet som en fransk lokalpolitiker.

Med andre ord: Franskmanden er en bonderøv, som ikke har begreb om storpolitik. Mener altså Brailsford.

Han kunne lige så godt have tømt en tank brændstof ud på det bål, der brænder under Froome og hans holdkammerater. Få dage før løbet blev Froome pure frikendt for misbrug af astmamedicin, men dopingmistanken lever i så udtalt grad, at han er blevet mødt med buhråb og pibekoncert, når han har vist sig i Touren.

Selv har Froome erklæret sin kærlighed til Frankrig og respekt for løbet i et forsøg på at formilde masserne, og også den franske favorit Romain Bardet har manet til besindelse. Opbuddet af sikkerhedsfolk omkring Sky-bussen er massivt, trusler om attentater på rytterne florerer på de sociale medier, og frygten for selvtægt er udtalt.

Alligevel vælger Brailsford altså at demonstrere sin eklatant ringe forståelse for massekommunikation ved at tale nedsættende om den franske UCI-præsident. Og det tilmed netop frem mod dagens etape, som har mål i den lille by Sarzeau, hvor Lappartient er borgmester. Timingen kan næsten ikke være dårligere.

Brailsfords udfald mod Lappartient følger flere episoder, hvor franskmanden har udtalt sig negativt om Team Sky. Da en britisk parlamentskomite i marts konkluderede, at Team Sky har udnyttet stoffet kortison til præstationsfremmende formål snarere end bekæmpelse af astma og allergi, konstaterede Lappartient, at den slags kun kan sidestilles med snyd.

Og da UCI og WADA besluttede at henlægge sagen om Froomes overdosis af astmamedicin, konkluderede Lappartient, at Team Skys økonomiske muskler havde sikret holdet et fordelagtigt udfald af sagen.

Det er svært at være uenig med Lappartient, men i Brailsfords verden er det åbenbart utilstedeligt, at en UCI-præsident stiller sig kritisk over for verdens mægtigste hold. Han er bedre vant, for den tidligere præsident Brian Cookson var en af drengene og havde sin søn på lønningslisten på holdet.

’Jeg lod tvivlen komme ham til gode, da han begyndte,’ sagde Brailsford forleden om Lappartient. ’Han forstod åbenlyst ikke, hvad hans ansvar som præsident var. Jeg synes, han stadig har en lokal fransk borgmesters mentalitet.’

Hvis Brailsford bekymrer sig om sin kaptajn og sit hold, er den melding ikke bare arrogant, men også umådeligt dum. Team Sky har i de seneste år beklaget sig over ’uansvarlig rapportering’ fra journalisterne i Tourens pressekorps, men tiden må være inde til, at holdet kigger indad og får chefen til at holde op med at skide i nælderne konstant.

Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

Froome bombarderet med spørgsmål: - Det har skadet mit ry!

Stort medie: Tour-stjerne skifter til konkurrenter

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind