'Han er for svag': Udlandet tror ikke på Fuglsang

Første skridt er taget på Jakob Fuglsangs rejse mod podiet i Paris, men internationale medier regner ikke med den danske Astana-kaptajn

FONTENAY-LE-COMTE (Ekstra Bladet): Danske eksperter, koryfæer og fans tøver ikke med at udråbe Jakob Fuglsang til favorit i årets Tour de France og håbet om og troen på en dansk podieplacering er stærkere end længe.

Internationalt er troen på Fuglsang imidlertid til at overse. Alle medier har placeret den forsvarende mester, Chris Froome, øverst i favorithierarkiet, mens Fuglsang i bedste fald nævnes som outsider.

I Frankrig går sportsavisen L’Équipe forrest og udelader helt Fuglsang af sin favoritvurdering, mens han lige præcis sniger sig med i top ti på nyhedssitet sports.fr.

Avisen Ouest-France nævner ikke Fuglsang blandt syv ryttere, som vurderes at kunne udfordre Froome, mens fransk Eurosport giver Fuglsang én stjerne ud af fem sammen med Egan Bernal, Geraint Thomas, Steven Kruijswijk, Bob Jungels, Bauke Mollema, Rafal Majka og Ilnur Zakarin.

I Spanien er troen på Fuglsang ikke stærkere. De spanske aviser El Periodico og El Mundo Deportivo nævner ikke Fuglsang med et ord i deres favoritvurdering, mens avisen AS tager ham med i puljen af 'andre kandidater’.

Mentalt for svag
Avisen El Pais tæller ikke Fuglsang blandt favoritterne, selv om avisens seniorreporter Carlos Arribas faktisk ser et stort lys i ham.

- Fysisk er han en komplet rytter, men mentalt ser jeg ham som værende for svag. Han er ikke som Bjarne Riis, hvis mentale styrke var hans måske største styrke, siger Carlos Arribas.

- Fuglsang er lidt for blød rent mentalt til at være en sand udfordrer til Chris Froome, men han er helt sikkert en rytter, som konkurrenterne holder øje med.

- Hans står ikke stærkt i favoritvurderingerne, fordi hans Tour-historik ikke er så god. Han lader til at have svært ved at holde i tre uger. Han kan være virkelig god i en uge, men det er ikke nok i en Grand Tour, siger Arribas.

Det store britiske nyhedssite Cycling Weekly tæller ikke Fuglsang blandt favoritterne, og det er også gældende for aviserne The Telegraph, The Independent og Washington Post.

Ud over Froome nævner internationale medier næsten enslydende et favoritfelt bestående af Romain Bardet, Richie Porte, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Tom Dumoulin, Rigoberto Uran, Adam Yates og Primoz Roglic.

En forandret rytter
Denne vurdering yder ikke Fuglsang fuld retfærdighed, men den er kun til hans fordel i det lange løb, idet han vil opleve mindre pres fra medierne, siger den belgiske journalist Hugo Coorevits, som er seniorreporter på avisen Het Nieuwsblad.

- Fuglsang er en forandret rytter med sejren i Critérium du Dauphiné sidste år, og hans hold er forandret. Astana er ikke en flok individualister, men et team, og det er en kæmpe styrke for Fuglsang, siger Coorevits.

- Nu er der måske ti ryttere, der nævnes som naturlige favoritter, men efter brostensetapen (9. etape, red.) er der måske kun syv tilbage. Hvis Fuglsang sidder der, kan alt være forandret.

- Rytterne i feltet ved udmærket, hvor god han er, men offentligheden har ikke rigtigt fået færten af det endnu, siger Hugo Coorevits, hvis avis dagligt justerer listen over ryttere, der nyder favoritværdighed.

Ekstra Bladets cykelsportskommentator Michael Rasmussen mener, at Fuglsang har bevist sit værd, og at forventningerne til ham med rette er vokset, men han tvivler dog på Fuglsangs chance for at nå podiet.

- Jeg har meget svært ved at tro, at højst to ryttere har kørt hurtigere end ham, når feltet når Paris, skriver Michael Rasmussen i sin klumme i dagens Ekstra Bladet.

Magnus Cort har evnerne til at blande sig i en massespurt. Men han er med på, at han skal ofre sig fuldstændigt for Jakob Fuglsang som det primære. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 - 6. jul. 2018 - kl. 14:37 Dansk Tour-debutant ofrer alt for Fuglsang - men...

Chris Froome fik en ubehagelig velkomst, da han kørte frem på scenen for Team Sky under hold-præsentationen forud Tour de France. Foto: AP Tour de france 2018 - 5. jul. 2018 - kl. 21:03 Drama inden starten: Froome buhet ud i Touren

68 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere