Annonce:
Annonce:

Holm ellevild efter historisk triumf: - Han bliver præsident!

Quick-Step-sprinteren Fernando Gaviria har fået kult-status i Colombias efter at have taget nationens første sprint-sejr i Tour de France og nationens blot anden gule trøje. - Jeg tror sgu, at han bliver præsident, mener sportsdirektør Brian Holm

Hør, hvad Michael Rasmussen mener om dagens etape
Annonce:
Følg Cykling

FONTENAY-LE-COMTE (Ekstra Bladet): Da James Rodriguez og de øvrige colombianere måtte forlade fodbold-VM efter straffe-nederlag til England ændrede hele nationen sportsligt fokus. Fra fodbold til cykling.

Nairo Quintana er landets håb om en samlet Tour-sejr, Egan Bernal er fremtidens mand - og Fernando Gaviria var håbet om en tidlig gul trøje.

Den har den stolte cykelnation blot en enkelt gang set på skuldrene af en landsmand. Det var i 2003, da Victor Hugo Peña fik lov at bære den i tre dage.

Efter sprint-sejren i Fontenay-Le-Comte, hvor Quick-Step-rytteren brølstærkt afviste verdensmester Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) har Colombia pludselig fordoblet antallet af ryttere i den gule trøje.

På det belgiske hold var der da også stor glæde over sæsonens sejr nummer 48 - og en gul trøje.

Annonce:

- Vi har kunnet mærke presset på ham op til. Der blev længere mellem vittighederne, og han blev mere fokuseret og mere irritabel.

- Cykling er kæmpe, kæmpe, kæmpe, kæmpe, kæmpe stort i Colombia. Jeg tror sgu, at han bliver præsident inden for fire år, sagde sportsdirektør Brian Holm.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fernando Gaviria har fået en nation af cykel-gale colombianere i ekstase med sin sejr og gule trøje. Foto: AFP/Philippe Lopez/Ritzau Scanpix
Fernando Gaviria har fået en nation af cykel-gale colombianere i ekstase med sin sejr og gule trøje. Foto: AFP/Philippe Lopez/Ritzau Scanpix
 

Han glæder sig over, at holdet i første forsøg fik hul på bylden - og han er sikker på, at der kan komme flere sejre fra Gaviria.

- Det er ikke noget, jeg siger, fordi han har vundet, men jeg har sagt hele tiden, at han er den hurtigste og den bedste, og at han vinder den grønne trøje.

- Han kører det perfekte leadpout for Sagan, der springer i luften og ikke kan komme forbi ham. Det er ikke den sidste Tour-etape, han vinder, siger Holm.

Han og holdet har nu i tilgift en gul trøje, der skal forsvares.

- Ja, gu' vil vi forsvare den. At hold siger, at de ikke vil forsvare den, er noget pladder. Det er eksponering for sponsorer, og det er guld værd, siger Brian Holm.

Quick-Step skal forsvare den gule trøje - og forsøge at fordoble sejrs-totalen søndag på de 182,5 relativt flade kilometer fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-Sur-Yon, der formentlig ender i en ny massespurt.

Sort uheld for favoritten: - Det var simpelthen for mærkeligt!

Kæmpe drama i Tour-åbning: Froome styrter og mister tid

Jørgen Leth ud af kommentator-boksen på TV 2

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: