I dag slutter de på toppen: - Det er den helt store chance

Hvis ikke Movistar angriber i dag, må man konstatere, at holdet har stillet sig tilfreds med at køre om de sekundære placeringer, siger Michael Rasmussen

TDF18: Michael Rasmussen analyse inden 11 etape
Følg Cykling

LA LECHÈRE (Ekstra Bladet): En dramatisk brostensetape og en hård bjergetape i Alperne kunne ikke ryste Team Sky og Chris Froome, og hvis ikke konkurrenterne i dag angriber på den korte, eksplosive etape til La Rosière, må det betyde, at de allerede nu har indstillet sig på at køre om de sekundære placeringer i løbet.

Det mener Michael Rasmussen, som lægger ansvaret for løbets udvikling på skuldrene af Yates, Nibali, Bardet, Fuglsang, Quintana, Landa og Valverde, som i dag må og skal forsøge at slå Froome og Geraint Thomas af pinden.

- Denne etape byder på den helt store chance for at vende op og ned på klassementet. Når det gælder disse korte bjergetaper, viser historien, at de har været ramme om noget af det bedste og mest interessante cykelløb, siger Michael Rasmussen.

- Skal der ske noget, så sætter jeg min lid til Movistar, som sidder med tre mand i toppen af klassementet. Hvis de spiller kortene rigtigt, så kan de sætte Sky under voldsomt pres.

- De skal sende Valverde af sted først, hvilket må få Sky til at reagere og forsøge at køre ham ind. Sker det, skal Landa angribe, og til sidst er der så Quintana, når Sky er kørt helt tyndt.

Angriber Movistar, vil de øvrige favoritter tage del i revolten, for de ved alle, at de vil få smæk af Froome på enkeltstarten på næstsidste etape. De skal hente tid, og de vil være ivrige efter at gøre det nu og gribe chancen, hvis Movistar tager initiativet, siger Rasmussen.

- Etapen er skræddersyet til angreb, og hvis de ikke kommer, så får vi bare endnu en gang revisorkørsel – et kalkuleret, kontrolleret cykelløb – at se. Det ville være spild af en god bjergetape, siger Michael Rasmussen.

Løbsdirektør håber at se Tour-stjerner i Danmark

Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

Fuglsangs chef overvejer offensiv: - Risiko kan give champagne

Bliv klar til bjergene: Det er den vigtigste dag i Tour-manager

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind