Kan knuse Skys magtdemonstration: 'Frygter ikke Froome'

Tom Dumoulin frygter ikke Skys tempo, men han erkender, at Geraint Thomas er lidt for langt væk i klassementet. Så han håber, at waliseren går ned

Tom Dumoulin føler sig fantastisk kørende, og han håber, at han kan fortsætte i Tourens tredje uge. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix
Tom Dumoulin føler sig fantastisk kørende, og han håber, at han kan fortsætte i Tourens tredje uge. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix

CAPENDU (Ekstra Bladet): Mens de danske illusioner om en podieplads grundstødte med Jakob Fuglsangs blackout på La Rosière, så er der stadig liv i giganternes kamp om den samlede sejr.

På Sky har Geraint Thomas henvist sin kaptajn, Chris Froome, til andenpladsen mere end halvandet minut efter, men han ved end ikke selv, om vingerne kan bære ham gennem Pyrenæerne.

Blot 11 sekunder efter den forsvarende vinder er Tom Dumoulin. Sunweb-kaptajnen har kørt stærkt i Alperne, men han erkender, at der skal ske ting og sager, hvis han skal vinde Touren.

- For øjeblikket er Geraint Thomas min største konkurrent, for han er langt foran, og der er kun seks etaper tilbage – fem, hvis man ikke regner den sidste med.

- Vi så i Giroen, hvordan Simon Yates krakelerede i sidste uge. Jeg skal bare holde fast og håbe på, at det samme sker for Thomas.

- Han har traditionelt haft problemer i tredje uge, men jeg ved ikke, om det vil ske, og det er også uforudsigeligt for dem selv, lyder det fra Tom Dumoulin.

Stjernen holdt på ny et afslappet pressemøde foran verdenspressen. Her afslørede han, at Froome ikke umiddelbart er en trussel for ham, da han føler sig ekstraordinært godt kørende. Også bedre end i Giro d’Italia, hvor han blev toer efter Froome.

- Han har brug for at tage tid på mig inden enkeltstarten.

- Jeg har endnu ikke været i problemer på grund af Skys tempo.

- Faktisk har jeg følt mig bedre kørende i Alperne end i Giroen. Så jeg håber, at det holder. Og ser jeg mit snit til selv at tage tid, så vil jeg gøre det, siger Dumoulin.

Tom Dumoulin kæmper for at blive første hollænder, der vinder Tour de France, siden Joop Zoetemelks triumf i 1980.

Froome er klar til at ofre Tour-sejren

Astana-boss efter etapesejr: De fik pisk på bjerget

Nu skal Tour-manager afgøres: Sådan bliver du klar til slutspurten

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.