Kvindelig Tour-dansker bryder sammen i gråd efter toppræstation

Cecilie Uttrup Ludwig var ude på en længere solotur, men måtte nøjes med fjerdepladsen i La Course

Cecilie Uttrup Ludwig under et løb i 2017. Foto: All Over Press
Cecilie Uttrup Ludwig under et løb i 2017. Foto: All Over Press

Danske Cecilie Uttrup Ludwig fik undervejs lov til at snuse til den helt store triumf, men måtte i sidste ende tage til takke med fjerdepladsen i det franske cykelløb La Course by Le Tour de France, der blev kørt tirsdag.

Løbet arrangeres af Tour de France, men er et endagsløb for de bedste kvindelige cykelryttere.

Efter et flot soloridt måtte hun til sidst overgive sig og se den forsvarende mester, hollænderen Annemiek van Vleuten, vinde løbet.

Da løbet var slut, havde den danske rytter svært ved at styre følelserne.

- For en måneds siden kørte jeg så dårligt, men så fik jeg revet en visdomstand ud, og siden er det bare gået bedre dag for dag.

- Og nu sidder jeg og kører med verdenseliten. Det er for sindssygt at ligge derude alene, bare mig og bjerget. Det er for vildt, sagde hun fuldstændigt udmattet til TV2 efter løbet, mens glædestårer væltede frem.

La Courses officielle Twitter-konto lagde efterfølgende denne video op af Cecilie Uttrup Ludwig, hvor man tydeligt kan fornemme, at den unge dansker græder af glæde over sin præstation.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Først over bjerget
Med godt 30 kilometer igen stak Ludwig af fra hovedfeltet på vej op mod Tour de France-bjerget Col de Romme og hentede hurtigt canadieren Leah Kirchmann, som lå i spidsen for løbet.

Den 22-årige dansker kom først over bjergtoppen og øgede forspringet til de øvrige ryttere på nedkørslen, så hun en overgang havde et forspring på halvandet minut.

Men de stærke hollændere Anne van der Breggen og Annemiek van Vleuten - der lige er kåret som vinder af kvindernes Giro d'Italia - ville det anderledes og optog forfølgelsen.

Sammen med Cecilie Uttrup Ludwigs holdkammerat Ashleigh Moolman fra Sydafrika som passivt vedhæng optog de forfølgelsen og hentede danskeren knap to kilometer fra den sidste bjergtop, Col de La Combiere.

I sidste ende blev løbet afgjort i et spurtopgør mellem de to hollændere, men Cecilie Uttrup Ludwig formåede at holde fast i sin fjerdeplads.

En placering, hun dog er meget stolt over og tilfreds med.

Selv om danskeren ikke sluttede i top-tre, så kom hun på podiet alligevel. Cecilie Uttrup Ludwig blev nemlig kåret som løbets mest angrebsivrige rytter.

Chris Froome glæder sig helt sikkert til de stejle bjerge, indtil videre har det ikke været hans Tour. Foto: Christophe Ena/AP. Tour de france 2018 Stejleste Tour-stigning nogensinde: - Feltet bliver sprængt i atomer

Bradley Wiggins forudser samme problemer for Sky, som han selv oplevede for seks år siden. Foto: AP Tour de france 2018 Froomes ven kan skabe Tour-kaos: - Gul trøje giver et seriøst problem

Søren Kragh Andersen i den hvide trøje, som han mener bliver for svær at forsvare de kommende dage. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Dansk Tour-stjerne tror ikke på det: - Har nydt min trøje og gjort det godt

21 kommentarer
Vis kommentarer