Kyllingen begræder frygteligt uheld: - Vi har mistet en af de flotteste

Michael Rasmussen ærgrer sig på Jakob Fuglsangs vegne, efter at den danske Astana-kaptajn søndag mistede en af sine vigtigste hjælpere

Michael Rasmussen analyserer her dagens etape

Ingen Tour de France-etape uden drama. Sådan tager løbet sig i hvert fald i år – hvis man fælder en tidlig dom allerede efter to dage.

2. etape var på forhånd udset til at en transport-affære for feltet, hvor de knap 183 kilometer ville foregå i læ for vinden ved den franske atlanterhavskyst. Først i finalen ville spændingen indfinde sig.

Den kom meget tidligere.

For med knap 40 kilometer styrtede Luis Leon Sanchez, der er en af Jakob Fuglsangs vigtigste hjælper på Astana-holdet.

Han forsøgte at komme til hægterne, men det stod hurtigt klart, at det var slut. Farvel til Tour de France for den spanske profil.

Og mens Peter Sagan senere spurtede sig til sejr på etapen, kom dommen over Sanchez. En brækket albue og fire brækkede ribben.

Ifølge Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen kan episoden også ende med at knække Jakob Fuglsangs chancer for et stort resultat i Tour de France.

- Lige så god en etape, Astana havde i går, lige så dårlig er dagens etape for dem. Luis Leon Sanchez er ikke blot en motor, som ville være afgørende på morgendagens holdtidskørsel. Han er også garanti for kvalitet i så mange andre henseender. Han har vundet bjergtrøjen i Spanien Rundt og har fire etapesejre i Tour de France. Han er en leder, der binder holdet, siger Rasmussen.

- Den tidsforskel, som Jakob Fuglsang fik i banken til de øvrige favoritter i går, kan meget vel være lig det tab, som Sanchez’ exit betyder. At han ikke er med på mandagens holdtidskørsel, kan meget vel betyde, at Astana smider 50 sekunder ekstra. Det er et alvorligt slag det her, lyder dommen fra Kyllingen.

Det er dog ikke kun Astana, som taber på Sanchez’ triste farvel. For den 34-årige spanier er en fornøjelse at følge på cyklen, uanset hvilket hold, man sympatiserer med, lyder det fra Rasmussen.

- Han er en stor og flot rytter, som aftvinger en enorm respekt i feltet. Når han cykler forbi andre ryttere, bliver han ikke kørt i grøften. Vi har mistet en af de flotteste cykelryttere. En af de flotteste stilister, siger han.

Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT