Kyllingen efter svær Tour-finale: - Han var tæt på genistreg

Michael Rasmussen roser Peter Sagan, ryster på hovedet over styrt og letter på hatten over en glippet genistreg. Men han håbede på lidt mere af femte etape af Tour de France 

Hør Michael Rasmussens vurdering af etapen

Peter Sagan viste nok engang sine muskler og kørte fra alt og alle på femte etape, hvor rytterne blev testet på en svær finale, der sluttede op ad bakke. 

Ingen af favoritterne faldt igennem - heller ikke danske Jacob Fuglsang, der endte på 19. pladsen på etapen, mens Søren Kragh Andersen holdt fast i sin hvide trøje med en fin 8. plads. 

- Når man ser sådan en savtakket profil efter et par flade dage, så begynder jeg automatisk at skrue forventningerne op og håber, vi skal se noget, vi ikke har set før. Det udebliver en lille smule i dag. Og dog. Der er trods alt kun 38 mand i samme tid, og det fortæller noget om, hvor hård finalen er, siger Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, om dagens afslutning. 

- Det siger alt, når Michael Valgren er nødt til at køre ud til højre efter at have kørt Jacob Fuglsang frem. Det vidner om, hvor stærkt det er gået, slår han fast. 

Selvom ‘Kyllingen’ gerne havde set lidt mere spænding på dagens etape, så giver det fin mening, at det endte, som det gjorde. 

- Årsagen til, at der ikke er flere, der bliver sat på finalen, er bare, at alle kører stærkere i juli til Tour de France end i april til Fleche Wallone. Alt, der var svært i foråret, er bare lettere nu. Det bliver sværere at gøre en forskel, når rytterne er toptunet, og der bliver kørt cykelløb helt til stregen. 

- Har du en dårlig dag i Fleche Wallone, så er det bare sådan, det er. Du ender som nummer 30. Videre. Men i Tour’en kan det koste dig rigtig dyrt. Og det ved rytterne. 

Tæt på genistreg 

Michael Rasmussen er stærkt begejstret for Peter Sagans indsats i finalen, der sikrede ham sejren, men han sender også en venlig tanke til franske Direct Energie. 

Holdet kunne meget vel have endt med at få fat i den prikkede bjergtrøje, hvis det ikke havde været for en dårlig aktion fra en af rytterne. 

- Jeg må sige, at Direct Energie forsøger virkelig at skabe løbet, og jeg troede, at de havde begået en genistreg, da de sendte Sylvain Chavanel ud for at nappe bjergtrøjen. 

- Men Lillian Calmejane begår en fejl ved at angribe og køre efter. Det øgede farten så meget, at Chavanel blev hentet. Ellers tror jeg, han havde holdt til kategori tre-stigningen og var gået i den prikkede. Men det var et godt forsøg. De får en fidusbamse, siger Rasmussen, der dog sender dagens største rose til Peter Sagan.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Federer sensationelt ude af Wimbledon efter uhørt comeback

I modsætning til strejkevarslende medarbejdere hos Fiat, er Christiano Ronaldo formentlig en glad mand i disse dage. Med skiftet til Juventus bliver portugiseren angiveligt udstyret med en fire-årig kontrakt, der indbringer ham omkring 223 millioner danske kroner. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP Italiensk fodbold - 11. jul. 2018 - kl. 17:07 Rasende medarbejdere strejker efter Ronaldo-køb

Sagan vandt spurten på femte etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 - 11. jul. 2018 - kl. 17:43 Verdensmester vandt igen - dansk komet i top 10

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere