Kyllingen roser Fuglsang og co.: 'Dagens bedste præstation'

Astana leverede en overraskende flot indsats ved årets tredje Tour de France-etape, den gule trøje skiftede ejermand og det lykkedes danske Søren Kragh at snuppe den hvide ungdomstrøje

Følg Cykling

Jakob Fuglsang og resten Astana-mandskabet havde en stor opgave foran sig inden starten på årets tredje Tour de France-etape mandag, der for første gang siden 2015 stod på holdtidskørsel.

Astana havde kun syv ryttere med på dagens etape, da Luis Leon Sanchez måtte udgå  efter et styrt søndag.

Bekymringen for et anseeligt tidstab til Astana var derfor stor, efter løbets anden etape søndag.

'Dagens bedste præstation'
- At han ikke er med på mandagens holdtidskørsel, kan meget vel betyde, at Astana smider 50 sekunder ekstra. Det er et alvorligt slag det her, lød dommen fra Michael Rasmussen, efter søndagens etape, men så galt endte det dog ikke med at gå for Jakob Fuglsang og Astana, der kom ind på en 8. plads, 51 sekunder efter BMC på førstepladsen.

Og det vakte stor glæde hos Ekstra Bladets cykelekspert.

- Astana overraskede enormt, synes jeg. Det var rigtig godt at se, at de ikke var mere mærkede over det store tab, de led i går, da Luis Leon Sanchez styrtede. Jeg vil betragte det som dagens bedste præstation, fordi de var blevet tildelt nogle rigtig dårlige kort, og det er helt sikkert opløftende for Jakob Fuglsangs videre Tour, siger Michael Rasmussen, som i det hele taget hæfter sig ved, hvor tæt konkurrencen blev ved mandagens etape.

Små tidsforskelle er usædvanlige
- Jeg er overrasket over, hvor små tidsforskellene egentlig har været under dagens holdtildskørsel. Der er ti hold, der ligger indenfor et minut, hvilket egentlig er ret usædvanligt. Mindre overraskende er det dog, at det blev favoritholdene, der klarede sig først i mål, siger han.

Vinderne af dagens etape blev BMC, og den gule trøje blev overtaget af Greg Van Avermaet.

Dansker i den hvide trøje
Også løbets hvide ungdomstrøje skiftede ejermand, da den blev overtaget af danske Søren Kragh.

 Det er første gang, den hvide trøje bliver båret af en dansker siden 1988.

- Søren Kragh er selvfølgelig dagens anden store danske overraskelse, men det er måske i højere grad Gaviria, der skuffer, end Søren Kragh, der overrasker. Søren Kragh gør nemlig bare det han skal. Quick Step ender med at køre hurtigere end Sunweb, så det er Gaviria, som ikke lever op til det han skal, nemlig at sidde med sit eget hold, forklarer Michael Rasmussen.

Historisk triumf! Dansker kører sig i Tour-trøje

Fuglsang-boss efter voldsomt styrt: Ruten er alt for farlig

Kyllingen begræder frygteligt uheld: - Vi har mistet en af de flotteste

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind