Kyllingens dom efter møgdag: Glem podiet, Fuglsang!

Jakob Fuglsang slog ikke til, da det virkelig gjaldt, og nu er podiet i Paris definitivt uden for rækkevidde, siger Michael Rasmussen

LA ROSIÈRE (Ekstra Bladet): Det så godt ud et godt stykke ad vejen, men da det virkelig gjaldt, slog kræfterne ikke til. Jakob Fuglsangs drøm om podiet i Paris og hans faste støtters tro på, at han endog en dag kan vinde Tour de France, led skibbrud onsdag i Alperne.

På den sidste stigning op til La Rosière måtte Fuglsang slippe grebet og lade sig glide bagud. En absolut katastrofe for den 33-årige Astana-kaptajn, som nu skal ændre fokus i løbet. Det vurderer Ekstra Bladets Tour-kommentator Michael Rasmussen efter dramaet i Alperne.

- Alle drømme om podiet og om top fem kan han godt skrinlægge, og han skal virkelig overveje meget nøje, om han vil bruge kræfter på at sikre sig endnu en top ti-placering, siger Michael Rasmussen.

- Hvad skal han bruge den til? Ingen husker, hvem der kørte i top ti i 2018. Det er fuldstændigt ligegyldigt, om han bliver nummer otte, ti eller 12. Skal Jakob Fuglsang have noget ud af denne Tour, så er det ene og alene en etapesejr, han skal gå efter.

Astana kørte offensivt på etapen, idet holdet havde to mand – Tanel Kangert og Michael Valgren – i udbrud fra etapens start, mens Fuglsang i selskab med Magnus Cort og Jesper Hansen holdt sig tæt til Team Sky.

Briterne holdt etapen under kontrol hele vejen og fik elimineret angreb fra både Alejandro Valverde (Movistar) og Tom Dumoulin (Sunweb). Til sidst rykkede Sky-løjtnant og nu Chris Froomes værste rival, Geraint Thomas, af sted og tog både etapesejr og den gule trøje.

- Da Sky for alvor spændte hanen på revolveren seks-syv kilometer fra stregen, var det slut for Fuglsang. Han eksploderede og smed det hele på gulvet, siger Rasmussen.

- Pilen peger hverken på holdledelsen eller holdkammeraterne. Den peger kun på Fuglsang selv, og nu er tiden altså inde til erkende, at podiedrømmen i Tour de France er bristet.

- Jeg har sagt det tit, og jeg siger det igen: Gå nu målrettet efter den etapesejr! Allerede torsdag på etapen til Alpe d’Huez skal han med i morgenudbruddet på løbets kongeetape.

- Han er kørt næsten fem minutter bagud i den samlede stilling, så han kan få lov til at køre, og den chance skal han gribe i en alt eller intet-offensiv, siger Michael Rasmussen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Her snupper Geraint Thomas både etapesejren og den gule trøje. Foto: AP Tour de france 2018 Her kører Sky-stjerne i gult - Fuglsang kørt bagud

Froome i aktion under Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

Jesper Hansen følte favoritterne på tænderne på 10. etape. Her var Sky og Movistar stærke, men ellers var der ingen af favoritterne, der imponerede ham. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Fuglsangs bjergged: Ingen favoritter så stærke ud

39 kommentarer
Vis kommentarer