Kyllingens dom: Fuglsang var heldig

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, glæder sig over, at det danske Tour-håb avancerede til en samlet fjerdeplads trods problemer på sidste bjerg

Jakob Fuglsang skal ifølge Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, være glad for, at Daniel Martin ventede indtil en kilometer fra toppen på det allersidste bjerg, før han valgte at åbne op for klassementræset på tirsdagens Tour de France-etape.

- Jeg synes ikke, at Fuglsang så for komfortabelt ud mod slutningen, så hvis det var sket tre km fra toppen, var han nok ikke kommet med over.

- Nu kan han til gengæld efter den første dag af tre dage i Alperne glæde sig over at være avanceret til en samlet fjedeplads samtidigt med, at nogle af dem, som han skal køre mod, har tabt tid, siger 'Kyllingen' med henvisning til Bob Jungels (Quick Step), Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), Bauke Mollema (Trek) Ilnur Zakarin (Katusha) samt sidste års toer, Roberto Uran, der havde en forfærdelig dag.

Onsdag venter en kort etape. Den er kun 108,5 kilometer, men det kommer til at gå op og ned det meste af dagen.

- Jeg tror, at Jakob Fuglsang nok skal kunne hænge på. Det vil blive til ren mountainbike, og jeg forudser, at vi vil komme til at se Movistar angribe, og Sky forsvare sig, siger Michael Rasmussen, der ville holde ekstra øje med Alejandro Valverde, hvis han sad i feltet:

- Han er med i årets Tour de France for at vinde etaper og vil være den første mand, som angriber. Det kan Sky ikke ignorere, fordi han må ikke køre hjem med fem minutter.

- Derefter kan Movistar sende både Nairo Quintana og Mikel Landa af sted, og Sky og Chris Froome vil få nok at se til.

Sky havde fuld kontrol over tingene på den første dag i Alperne, men får altså ifølge Michael Rasmussen noget mere at se til onsdag.

Tirsdag blev en etape på Skys præmisser, og det ærgrer Ekstra Bladets cykelekspert:

- Det var synd og skam og spild af gode bjerge, at ingen vil prøve noget, når man ved, at der kan være ryttere, som trods hviledagen fortsat vil være mærket af brostenene til Roubaix.

- Det kan for nogle ryttere tage en uge at komme ovenpå, men desværre var der ingen, der ville risikere noget.

Tirsdagens etape blev vundet af franske Julian Alaphilippe, der samtidig snuppede den prikkede bjergtrøje.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Jakob Fulgsang sad med hos favoritterne på den første alpe-etape. Foto: AP Tour de france 2018 Fuglsang viser klassen - Nu er han tæt på top tre

Chris Froome er dyr og får ingen anbefalinger med fra eksperterne. Det gør danske Jakob Fuglsang til gengæld. Foto: AP Sport og Spil Bliv klar til bjergene: Det er den vigtigste dag i Tour-manager

36 kommentarer
Vis kommentarer