Lotto vil forlænge med Lars Bak: 'Det er helt op til ham'

Lars Bak er ganske usædvanligt ikke med i årets Tour de France, men teammanager Marc Sergeant har stadig tillid til danskeren, som han tilbyder ny kontrakt

Selvom Lars Bak ikke er med i årets Tour, kører den stadig på fuld drøn. Hør Michael Rasmussens analyse inden dagens 7. etape.

FOUGÈRES (Ekstra Bladet): Til de flestes forbløffelse blev Lars Bak ikke udtaget til Lotto-Soudals Tour-hold i år, men det fortæller intet om den position, han besidder på holdet, og de kvaliteter, han har som rytter.

Det forsikrer teammanager Marc Sergeant, som er parat til at forlænge Baks kontrakt. Den udløber ved nytår, men allerede i løbet af få dage vil Lotto-Soudal-chef Paul De Geyter fremsende et kontrakttilbud til ham, siger Sergeant.

For første gang i otte år kører Lars Bak ikke Tour de France, men Tour-karrieren er ikke nødvendigvis slut, selv om han er blevet 38 år, idet Lotto-Soudal vil forlænge hans kontrakt. Foto: Ritzau Scanpix.
For første gang i otte år kører Lars Bak ikke Tour de France, men Tour-karrieren er ikke nødvendigvis slut, selv om han er blevet 38 år, idet Lotto-Soudal vil forlænge hans kontrakt. Foto: Ritzau Scanpix.
 

- Det er helt op til Lars at afgøre, om han vil fortsætte hos os. Det håber jeg, at han vil, sagde Marc Sergeant til Ekstra Bladet før starten på 7. etape til Chartres.

- Lars er stadig stærk, og mange synes det er underligt, at han ikke er med os i Touren i år. Han hører hjemme der forrest i feltet, ikke?

- Men nogle gange må man se på helheden, og da holdene blev indskrænket til otte ryttere, var det en helhedsvurdering, vi lagde til grund, sagde Sergeant.

- Vi tog ryttere som Thomas de Gendt, Tomasz Marczynski og Tiesj Benoot – som nu desværre er udgået – med i troen på, at de kan vinde etaper, og vi har André Greipel i spurterne, som skulle have et lille sprintertog.

Stærk som altid
- Lars faldt ud, men jeg har altid haft - og har stadig - den højeste respekt for ham som både rytter og menneske, sagde Marc Sergeant.

- Han er oppe i alderen, men han er stærk som altid. Det arbejde, han udfører, kan han udføre længe endnu.

38-årige Lars Bak har kørt for Marc Sergeant siden 2012 og har i Tour efter Tour været trækdyr, når Lotto har skullet hale et udbrud ind for at sikre André Greipel en chance i en massespurt. Luxembourg har været Baks base gennem alle årene.

Han er gift med Elisabeth og har tvillingerne Oscar og Liva på syv år. Kernefamilien er et aktiv for holdets sponsorer, forsikrer Sergeant.

- Lars er en sympatisk mand med gode værdier. Han er en kulturbærer på holdet, og jeg er meget interesseret i at have ham på holdet næste år også, sagde Marc Sergeant.

Dansk skuffelse: Misser Tour de France for første gang i otte år

Efter dansk sensation: Brostenskomet stadig hjælper

Dansk veteran udtaget til legendarisk løb

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale