Officielt: Tour-stjerne forlader storhold

André Greipel og Lotto Soudal har valgt at stoppe samarbejdet. Greipel har kørt otte år for det belgiske hold

Michael Rasmussen analyserer dagens etape.

Cykelholdet Lotto Soudal og rytteren André Greipel har valgt at stoppe samarbejdet.

Det skriver det belgiske hold på sin hjemmeside.

- Lotto Soudal og André Greipel vil gerne informere jer om, at de efter otte succesfulde år stopper deres samarbejde, skriver holdet.

Den tyske sprinter udgik på 12. etape af dette års Tour de France. Det var første gang, at Greipel udgik fra løbet, som han har deltaget i otte gange.

Inden da havde han kørt sig i top-10 på fire af etaperne. Den bedste placering fik han på tredje etape, hvor det blev til en tredjeplads.

Greipel er langtfra den eneste sprinter, der er udgået af Touren i år. Også Marcel Kittel, Mark Cavendish, Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria og Michael Matthews, som vandt pointtrøjen sidste år, er ude af årets Tour.

Greipel har vundet 11 etapesejre i Tour de France i karrieren samt syv etapesejre i Giro d'Italia og fire i Vuelta a España.

I 2017 blev han nummer to i kampen om den grønne pointtrøje i Touren. Det samme blev han i 2012 og 2015.

Jakob Fuglsang glæder sig over holdkammeraten Omar Frailes triumf, og hans eget håb om en topplacering lever stadig. Foto: AP Tour de france 2018 Fuglsang glad for Astana-succes: - Det var et af målene

Michael Valgren havde en af de dage, hvor benene ikke ville noget. Men han håber at kunne rejse sig søndag. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Valgren blev sat: 'Benene var ringe ad helvede til'

Jakob Fuglsang indfrier hverken egne eller omgivelsernes forventninger i Tour de France. Foto: AP Tour de france 2018 Fuglsang efter ny skuffelse: 'Den var en tand for hård'

4 kommentarer
Vis kommentarer