Ordkrig i Touren: 'Han fornærmer 35.000 franske borgmestre'

UCI-præsident David Lappartient lader sig ikke tryne af Sky-boss David Brailsford, som har kaldt ham provinsiel. Den sidste, der gjorde det, havde ikke heldet med sig, siger Lappartient

Det venter feltet: Ekstra Bladets Tour-ekspert Michael Rasmussen sætter ord på dagens etape

SARZEAU (Ekstra Bladet): Før starten på 4. etape i La Baule tirsdag middag gennede præsidenten for den internationale cykleunion UCI, David Lappartient, sine døtre og sin hustru rundt i startområdet, hvor familien åbenbart skulle møde så mange cykelhold som overhovedet muligt.

Et hold, som Lappartient ikke følte sig synderligt tiltrukket af, var det britiske Team Sky, hvor manager David Brailsford regerer enevældigt som en lille Napoleon.

De to David’er er røget i clinch i medierne på grund af Lappartients kritiske kommentarer til frifindelsen af Chris Froome for svindel med astmamedicin og generelt Team Skys håndtering af medicin.

Det fik forleden Brailsford til at erklære, at Lappartient er provinsiel, idet han efter Brailsfords opfattelse har ’en mentalitet som en lokal fransk borgmester’. Lappartient er faktisk borgmester i Sarzeau, og denne titel er tidligere forsøgsvis blevet brugt til at nedgøre ham.

David Brailsford gør sig klog på cykling tirsdag før etapen. Foto: Chris Wallis / Ritzau Scanpix.
David Brailsford gør sig klog på cykling tirsdag før etapen. Foto: Chris Wallis / Ritzau Scanpix.
 

- Den sidste, der kaldte mig en ‘bretonsk borgmester’ havde ikke heldet med sig. Det var Brian Cookson, siger Lappartient til avisen Le Parisien med tanke på den tidligere UCI-præsident, som han tildelte et knusende nederlag, da de kæmpede om posten i september sidste år ved VM i Norge.

- Ved at fornærme mig som borgmester, fornærmer han 35.000 franske borgmestre og franskmænd generelt. Jeg ved ikke, hvad han søger at opnå ved det, siger Lappartient.

- Når man er arrogant, er der altid før eller siden noget, der trækker en tilbage i ydmyghed, siger Lappartient, som ifølge fransk Wikipedia er valgt til posten som borgmester i Sarzeau-kommunen frem til 2020.

En kommune er den mindste administrative enhed i Frankrig, og der findes ganske mange af dem – og tilsvarende mange borgmestre. Aktuelt er der ikke færre end 35.228 kommuner i Frankrig. Dertil kommer 129 i oversøiske besiddelser.

Cirka 30 kilometer øst for Amiens, som er mål for 8. etape, ligger den kommune, der har det korteste navn. Den hedder ganske enkelt Y.

Dansk komet på Tour-podiet: Mere end en drøm

Stort medie: Tour-stjerne skifter til konkurrenter

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.