Sejrherre græd: Vandt for sin afdøde ven

Tyske John Degenkolb lod tårerne flyde, da han omsider vandt en etape i Tour de France, og han dedikerede sejren til sin reservefar, som døde i oktober sidste år

Endelig! Den tidligere vinder af Paris-Roubaix John Degenkolb vinder omsider en etape i Touren - naturligvis i Roubaix. Foto: Ritzau Scanpix.
Endelig! Den tidligere vinder af Paris-Roubaix John Degenkolb vinder omsider en etape i Touren - naturligvis i Roubaix. Foto: Ritzau Scanpix.

ROUBAIX (Ekstra Bladet): Efter nogle svære sæsoner med uheld og skader lykkedes det søndag omsider den tyske klassikerrytter John Degenkolb at vinde en etape i Tour de France, og da det så oven i købet var den måske mest foromtalte etape overhovedet i år, blev han overmandet af følelser og græd, da han var kørt over stregen.

Stærkt følelsesladet pegede ham mod himlen, da han blev omringet af ellevilde folk fra hans Trek-hold og journalister. Det var en hilsen til en nær ven, som døde sidste år.

- Alle sagde, at jeg var færdig, og at jeg efter ulykken aldrig ville komme tilbage, men jeg ville bare vinde en stor sejr for ham, sagde Degenkolb, som tidligt i 2016 var involveret i en frygtelig træningsulykke i Calpe i Spanien og siden da har kæmpet en hård kamp for at nå sit topniveau.

- Jeg har været igennnem mange ting, og det har været hårdt, så jeg er lykkelig for at kunne dedikere denne sejr til ham, en af mine bedste venner. Dette var virkelig en for ham, sagde Degenkolb.

- Han var min anden far, og det var en frygtelig ulykke (der kostede ham livet, red.). Det var et kæmpe tab, og jeg er meget lykkelig for at have vundet denne sejr for ham, sagde Degenkolb.

Fuglsang overvandt nyt styrt på blodige brosten - tysk etapesejr

Dansk komet tæskede verdenseliten: ‘Han er stadig bare en bonderøv’

Farvel til Tour-stjerne: Har brækket ryggen

Kæmpe problem løst: Touren et skridt nærmere Danmark

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.