Sejrherre græd: Vandt for sin afdøde ven

Tyske John Degenkolb lod tårerne flyde, da han omsider vandt en etape i Tour de France, og han dedikerede sejren til sin reservefar, som døde i oktober sidste år

Endelig! Den tidligere vinder af Paris-Roubaix John Degenkolb vinder omsider en etape i Touren - naturligvis i Roubaix. Foto: Ritzau Scanpix.
Endelig! Den tidligere vinder af Paris-Roubaix John Degenkolb vinder omsider en etape i Touren - naturligvis i Roubaix. Foto: Ritzau Scanpix.

ROUBAIX (Ekstra Bladet): Efter nogle svære sæsoner med uheld og skader lykkedes det søndag omsider den tyske klassikerrytter John Degenkolb at vinde en etape i Tour de France, og da det så oven i købet var den måske mest foromtalte etape overhovedet i år, blev han overmandet af følelser og græd, da han var kørt over stregen.

Stærkt følelsesladet pegede ham mod himlen, da han blev omringet af ellevilde folk fra hans Trek-hold og journalister. Det var en hilsen til en nær ven, som døde sidste år.

- Alle sagde, at jeg var færdig, og at jeg efter ulykken aldrig ville komme tilbage, men jeg ville bare vinde en stor sejr for ham, sagde Degenkolb, som tidligt i 2016 var involveret i en frygtelig træningsulykke i Calpe i Spanien og siden da har kæmpet en hård kamp for at nå sit topniveau.

- Jeg har været igennnem mange ting, og det har været hårdt, så jeg er lykkelig for at kunne dedikere denne sejr til ham, en af mine bedste venner. Dette var virkelig en for ham, sagde Degenkolb.

- Han var min anden far, og det var en frygtelig ulykke (der kostede ham livet, red.). Det var et kæmpe tab, og jeg er meget lykkelig for at have vundet denne sejr for ham, sagde Degenkolb.

Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Fuglsang overvandt nyt styrt på blodige brosten - tysk etapesejr

Mads Pedersen på vej mod sin imponerende andenplads i cykelmonumentet Flandern Rundt i søndags. Søndag stiller han til start som hjælperytter i Paris-Roubaix. Foto: All Over Press. Cykling Dansk komet tæskede verdenseliten: ‘Han er stadig bare en bonderøv’

Tony Martin er ude af årets Tour de France. Foto: Ritzau/Scanpix Tour de france 2018 Farvel til Tour-stjerne: Har brækket ryggen

Københavns overborgmester, Frank Jensen, og ASO-direktør Christian Prudhomme før løbets fjerde etape i år. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Kæmpe problem løst: Touren et skridt nærmere Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer