Smadret rytter samler formue ind til barndomssbyen

Lawson Craddock har indtil nu indsamlet en halv million kroner efter sit styrt på 1. etape

Ingen havde troet, at Lawson Craddock ville fortsætte efter sit styrt på 1. etape. Nu har han indsamlet en halv million, fordi han er fortsat. Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix
Ingen havde troet, at Lawson Craddock ville fortsætte efter sit styrt på 1. etape. Nu har han indsamlet en halv million, fordi han er fortsat. Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix

AMIENS (Ekstra Bladet): Et styrt og et brækket skulderblad. Det var resultatet af Lawson Craddocks start på sit blot andet Tour de France.

Ikke lige det, den 26-årige texaner havde håbet på.

Men EF Education-rytteren ville ikke give op. Tour de France var årets mål for ham, og selv om han med sine skader ikke kan hjælpe kaptajn Rigoberto Uran med meget, besluttede han sig for at fortsætte - og i tilgift donere 100 dollars til sin gamle cykelbane i Houston, for hver gang han kom til mål.

Den slags kan de ikke stå for i hjemlandet USA, og der var straks mange fremtrædende personligheder, der lovede at støtte sagen ved at matche Craddocks donation - ja sågar fordoble eller i et enkelt tilfælde tidoble beløbet.

Det betyder, at Craddock, der hver dag sammenbidt hænger bagerst i feltet og med afstand er dårligste rytter i klassementet, efter nu i alt otte etaper har indsamlet lige knap en halv millioner kroner til Greater Houston Cycling Foundation og mere specifikt til Alkek Velodrome.

- Cykelbanen har holdt sig gående for et meget lille budget meget længe. De har virkelig formået at strække midlerne langt.

- Så de penge, jeg indsamler, vil gå til at reparere banen. Og de mistede alle deres opbevarings-containere i orkanen (august 2017, red.), så vi forsøger at finde en mere permanent løsning til dem omkring det.

- Det vil også kunne betale for et ungdomsprogram. Det vil bare hjælpe cykelsporten i Houston.

- De penge, vi indsamler, kommer til at række langt for cykelsporten i Houston, siger Lawson Craddock til Ekstra Bladet.

Trods sine skader lyser han op, når han skal forklare om den aldrende cementbane i hjembyen.

- Et af mine allerførste løb var på den cykelbane. Den betyder meget for mig. Det var sådan, jeg kom med i cykelsporten.

Med en halv million kroner på kontoen, kan han umiddelbart sige, hvor indsamlingen ender - i første omgang havde han jo blot håbet på selv at kunne donere 2000 dollars.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad der er muligt. Hver eneste dag kæmper jeg bare for cykelbanen for at komme til mål. Det, vi har formået på en uge, er helt utroligt.

- Det slår benene væk under mig hver eneste dag, når jeg tjekker indsamlingen. Jeg er spændt på at se, hvor det kan føre hen, siger han.

Alligevel kan det hele være slut søndag.

Her venter 21,1 km på brosten - ikke lige ideelt med et brækket skulderblad.

- Det går bedre dag for dag. Etapen i morgen bliver en stor udfordring – jeg må tage den som det kommer. Vi må forsøge at lægge den bedst mulige plan, siger Lawson Craddock.

Jakob Fuglsang erkender, at Astana måske ikke lå helt rigtigt placeret. Men han traf beslutningen for at skåne sine holdkammerater. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Fuglsang igen fanget af styrt: - Det var et sats

Der opstod styrt kort før afslutningen på dagens etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Sent styrt skabte kaos: Sprinter snød favoritterne igen

Hollandske Dylan Groenewegen blev første mand i mål på årets syvende Tour de France-etape, der med sine 231 kilometer er dette års længste etape. Det kan meget vel vise sig også at blive årets kedeligste. Foto: Peter Dejong/AP Tour de france 2018 Kyllingens hårde dom: 'Den kedeligste etape siden 2007'

Dylan Groenewegen var hurtigst i sprinten. Foto: AP Tour de france 2018 Tour-stjernen fik baghjul i intens afslutning

For første gang i otte år kører Lars Bak ikke Tour de France, men Tour-karrieren er ikke nødvendigvis slut, selv om han er blevet 38 år, idet Lotto-Soudal vil forlænge hans kontrakt. Foto: Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Lotto vil forlænge med Lars Bak: 'Det er helt op til ham'

4 kommentarer
Vis kommentarer