Styrt, kaos og total forvirring: Sky-triumf efter vanvittig etape

Favoritten blev buhet ud - oprejsning til Jakob Fuglsang på Alpe d'Huez

Michael Rasmussen giver her sin analyse af konge-etapen.

Hollændernes kærlighed til Alpe d'Huez var ved at få et nyt liv.

29 år efter, at Gert-Jan Theunisse var den sidste hollandske vinder på det såkaldte 'hollænderbjerg', var dagens modigste mand, Steven Kruijswijk, på vej mod en niende sejr til tulipanlandet.

Sølle 3,5 km fra målet efter over 60 km i ensom majestæt sluttede den 31-årige Lotto Jumbo-rytters soloridt, da løbets favorit, Chris Froome og dennes håndlanger, manden i gult, Geraint Thomas sammen med Tom Dumoulin og Romain Bardet susede forbi.

Dermed fik Tour de Frances kongeetape både en yderst spektakulær afslutning, men også en dramatisk afslutning med en spurt, hvor waliseren Geraint Thomas for anden dag i træk knyttede næverne og kunne råbe sin begejstring ud til hele verden.

40 sekunder efter etapevinderen fik Jakob Fuglsang oprejsning for onsdagens flop, da han kæmpede ind på etapens ottendeplads.

Kvartetten med de fire i front blev i målområdet modtaget med buh-råb, som formentligt var rettet mod den ellers frikendte Chris Froome.

Løbets favorit Chris Froome blev under opstigningen af Alpe d'Huez udsat for et skub, som dog ikke fik de samme konsekvenser for ham som for Vincenzo Nibali, der efter en nærkontakt med en tilskuer røg i asfalten.

Det italienske topnavn kom i sadlen igen, men for sent til at kunne blande sig i afgørelsen.

Med den nye sejr fik Sky svaret igen på resten af feltets sammensværgelse.

Steven Kruijswijk var med i etapens store morgenudbrud, og da udbryderne var kommet over dagens første bjerg udenfor kategori, Col de la Madeleine, sagde den 31-årige hollænder farvel på vej op mod Col de la Croix de Fer og kørte alene mere 60 km mod toppen af Alpe d'Huez.

Dagens etapevinder ankom til det berømte bjerg med 21 sving med et forspring på over fire minutter til favoritfeltet anført af Sky.

Forspringet så komfortabelt ud, men kræfterne svandt, da Sky anført af den unge nye columbianer, Egan Bernal satte en modoffensiv ind på vejen igennem de 21 sving på Alpe d'Huez.

Da Egan Bernal slog ud, tog Chris Froome og Geraint Thomas over og gjorde arbejdet færdigt. Løbets 3'er, Tom Dumoulin prøvede forgæves at leve op til tidligere tiders hollandske traditioner, men kom til kort.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby