Thomas efter Tour-sejr foran Froome: - Det er vanvittigt

Geraint Thomas vandt søndag for første gang Tour de France efter et løb, hvor det også blev til to etapesejre

Geraint Thomas holdt den gule førertrøje helt til Paris. Foto: Ritzau Scanpix
Geraint Thomas holdt den gule førertrøje helt til Paris. Foto: Ritzau Scanpix

Efter han lørdag så godt som sikrede sejren med en flot enkeltstart, blev det søndag officielt.

Geraint Thomas (Sky) vandt Tour de France for første gang i karrieren efter at have kørt et flot løb, der også indbragte to etapesejre.

For waliseren var sejren en drøm, der gik i opfyldelse.

- Jeg gik ind i cykling på grund af dette løb. Jeg kan huske, at jeg som barn løb hjem fra skole for at se resten af Tour de France, og drømmen var altid at være en del af det, og det skete i 2007.

- Nu står jeg her i den gule trøje, og det er bare vanvittigt. Det er fantastisk, og det er en drøm, der går i opfyldelse.

- Man kniber sig selv i armen, når man kører rundt på Champs-Élysées som vinder. Det går nok først op for mig om et par måneder. Lige nu er det en hvirvelvind. Jeg lader til at flyve rundt på en lyserød sky, sagde Geraint Thomas, da han efter søndagens etape lod sig hylde på vinderpodiet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Chris Froome kunne også smile over løjtnantens sejr. Foto: Ritzau Scanpix
Chris Froome kunne også smile over løjtnantens sejr. Foto: Ritzau Scanpix
 

Chris Froome havde kun rosende ord til overs for sin holdkammerat efter sidste etape søndag.

- Han var absolut den stærkeste over de sidste tre uger. Han lavede ingen fejl, han endte aldrig i problemer på grund af andre ryttere - inklusiv mig - i bjergene eller på andre etaper.

- Den stærkeste rytter vandt Tour de France. Det var tydeligt, da vi ramte Alperne, at Geraint var i bedre form end mig, sagde den tidligere firedobbelte vinder af det franske løb søndag.

Mens Geraint Thomas kunne fejre den samlede sejr i løbet, var det norske Alexander Kristoff, der vandt massespurten på Champs-Élysées for første gang, siden han første gang kørte løbet i 2013.

Jakob Fuglsang blev den bedst placerede dansker i løbet med en samlet 12.-plads.

Tour de france 2018 Geraint Thomas sikrer Tour de France-sejren i Paris

Sylvain Chavanel fik lov at køre solo på sidste etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Tour-legende fik særlig gestus: - Det er meget god stil

9 kommentarer
Vis kommentarer