Tour-ballade: Kvæstet belgier giver Valgren skylden for massestyrt

Jens Keukeleire knoklede sig gennem 148 km brostensløb med et brækket skinneben – nu giver han Michael Valgren skylden for styrtet

Michael Valgren bliver direkte hængt ud af den kvæstede Jens Keukeleire for det styrt, der søndag på niende etape kostede den 29-årige belgier et brud i den øverste del af skinnebenet. Mandag måtte Lotto Soudal-rytteren så give fortabt og trække sig fra årets tour.

Jens Keukeleire gik direkte til biddet i en pressemeddelelse udsendt at holdet for at forklare det pludselig afbud til resten af de hårdtpumpede løjer på de franske landeveje:

’Alle talte om nervøsitet og brosten, men styrtet, som Richie Porte og jeg blev revet ned i, havde intet at gøre med det. Michael Valgren havde problemer med sin kæde, og det forårsagede styrtet,’ lyder det i holdets bulletin.

Den forklaring kan Michael Valgren dog ikke godkende – men danskeren er nu heller ikke i stand til at kaste lys over episoden, der skete, inden rytterne overhovedet var kommet ind på det første af de berygtede brostensstykker.

Til TV2 skriver en fåmælt Valgren i en sms:

’Ved ikke, hvad der 100 procent skete.’ Mere har TV2 ikke været i stand til at få ud af danskeren.

Michael Valgren skal nok overveje en ny trøje til tirsdagens etape. Foto: Ritzau/Scanpix
Michael Valgren skal nok overveje en ny trøje til tirsdagens etape. Foto: Ritzau/Scanpix

Richie Porte og José Joaquin Rojas udgik pronto af løbet efter turen i asfalten, mens andre stred sig igennem. Ironisk nok var Jens Keukeleire en af de tapre soldater, der kæmpede sig til målstregen – trods brud i skinnebenet og talrige skrammer.

Michael Valgren fik også sine knubs, men slap dog sammenlignet med Keukeleire utroligt heldigt fra masse-karambolagen. Belgieren knoklede sig gennem de resterende 148 kilometer – heraf 22 på brosten – blot for efterfølgende at måtte give op på hviledagen.

Det forklarer måske, hvorfor tonen var en anelse bitter dagen derpå.

Jakob Fuglsang - her på hjul af Magnus Cort - har haft en svingende uge med Astana. Resultatmæssigt er han tilfreds, men indsatsen som hold er han ikke helt begejstret for. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Ærlig Fuglsang efter febrilsk Tour-start: 'Jeg har begået fejl'

I fremtiden bliver det polske tasker og sko, der sikrer Greg Van Avermaets hyre. Foto: AP Tour de france 2018 Den gule trøje er lettet - nu beholder han jobbet

Chris Froome er dyr og får ingen anbefalinger med fra eksperterne. Det gør danske Jakob Fuglsang til gengæld. Foto: AP Sport og Spil Bliv klar til bjergene: Det er den vigtigste dag i Tour-manager

15 kommentarer
Vis kommentarer