Tour-chok: Favorit er færdig efter stor dramatik

Richie Porte er udgået af Tour de France efter et voldsomt styrt på 9. etape - inden feltet overhovedet ramte de berygtede brosten

Hør Michael Rasmussens vurdering af udviklingen her.

ROUBAIX (Ekstra Bladet): for andet år i træk er BMC-kaptajn Richie Porte styrtet ud af Tour de France.

Sidste år skete det dramatisk på vej ned ad Mont du Chat - i år skete det i et massestyrt kort efter start på brostensetapen til Roubaix.

På tv-billeder kunne man efter styrtet se den australske rytter sidde på asfalten og tage sig til kravebenet.

På Twitter skriver BMC, at Porte er på vej på hospitalet for at blive tjekket.

- Ingen kunne have forestille sig, at det var sådan, 9. etape skulle starte, men vi har stadig syv ryttere i løbet, og dem står vi 100 procent bag, skriver holdet på det sociale medie.

Richie Porte vandt inden Touren Schweiz Rundt foran Jakob Fuglsang og lignede en af de mest seriøse udfordrere til Chris Froome i kampen om den gule trøje.

Også Michael Valgren (Astana) var i asfalten, men er tilbage på cyklen igen. På Twitter bekræfter holdet, at danskeren, der efter sit styrt kører i mere eller mindre iturevet shorts og trøje, er ok.

Richie Porte er ikke den eneste, der indtil videre har måtte stå af på søndagens etape. Også spanske José Joaquín Rojas (Movistar) har forladt løbet efter et styrt. Dermed har holdets kaptajn, Nairo Quintana, en hjælper mindre omkring sig.

Tony Martin er ude af årets Tour de France. Foto: Ritzau/Scanpix Tour de france 2018 Farvel til Tour-stjerne: Har brækket ryggen

Københavns overborgmester, Frank Jensen, og ASO-direktør Christian Prudhomme før løbets fjerde etape i år. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Kæmpe problem løst: Touren et skridt nærmere Danmark

2 kommentarer
Vis kommentarer