Tour-stjerne måtte opgive: - Har set ting, jeg aldrig ville gøre

Holdkammeraterne André Greipel og Marcel Sieberg har begge været ude og kritisere ryttere i Tour de France for at få lige lovlig meget hjælp af holdbilerne på Alpe d'Huez-etapen

Tour de France fortsætter ufortrødent - trods mandefald. Her ser Michael Rasmussen frem mod dagens etape.

Årets 12, etape etape til Alpe d'Huez blev for meget for hele ni ryttere, der alle måtte udgå af Tour de France.

Værst ramt var holdet Lotto Soudal, der måtte sige farvel til både Marcel Sieberg og André Greipel på den berygtede bjergetape. Dermed er mandskabet nu decimeret til bare fire tilbageværende ryttere.

Efterfølgende har tyske Greipel afsløret, at der foregik nogle ting ude på etapen, som vi måske ikke alle sammen fik med hjemme foran skærmene i stuerne. 

I et interview med det tyske medie WDR 1 udtaler den 36-årige sprinter, at flere ryttere holdt fast i biler for at kunne følge med, hvilket selvsagt ikke er tilladt.  

- Jeg har set ting i dag, jeg aldrig ville gøre for at blive i Touren. Der er mange biler i løbet, som rytterne kan holde fast i, men jeg er ikke typen, der ville gøre det, siger Greipel, der dog ikke vil afsløre, hvem han taler om.

Flere ryttere blev da også tildelt bøder efter torsdagens etape.

Romain Hardy og Luke Durbridge blev straffet med bøder på 50 schweizerfranc og 20 sekunders tidsstraf for at ligge i læ bag deres holdbil, og Astana-rytteren Dmitriy Gruzdev fik en bøde på 100 schweizerfranc for at hænge i holdbilen.

Sidstnævnte kom dog først i mål tre minutter efter tidsgrænsen og var derfor blandt de ni ryttere, der udgik af løbet.

André Greipels holdkammerat og landsmand, Marcel Sieberg, knyttede efterfølgende en kommentar til etapen i et tweet, der meget vel kan tolkes som en indirekte kritik af de ryttere, der fik lige lovlig meget hjælp af holdbilerne.

'Jeg kom til Touren for at gøre mit bedste indtil Paris. Formen var god, men hvis jeg ikke kan komme i mål ved egen indsats, så er løbet ovre for mig. Så simpelt er det, skriver Marcel Sieberg.

Dylan Groenewegen ligner ikke en, der er helt komfortabel ved situationen bag sin norske hjælperytter Amund Grøndahl Jansen. Torsdag røg supersprinteren for tidsgrænsen, og hans sportsdirektør vil have reglerne ændret. Foto: All Over Press Tour de france 2018 Stormede ind til Tour-ledelsen: - Jeg er virkelig rasende over det

Sagan løb endnu engang med sejren. Foto: AP Tour de france 2018 Sagan scorede hattrick - men belgier stjæler hæderen

Sagan scorede sin tredje sejr i dette års Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Hattrick af Sagan - dansker i top ti

Eloïse Steen (th) på podiet fredag, da Peter Sagan atter blev hyldet som den førende rytter i pointkonkurrencen. Han vandt også dagens etape til Valence. Foto: Ritzau Scanpix. Tour de france 2018 Dansk kys til Sagan: - Noget helt særligt at stå her i Tour de France

6 kommentarer
Vis kommentarer