Tour-stjerne om sin danske hjælper: - Søren er en 'gal mand'

Tom Dumoulin var fuld af beundring for det arbejde, Søren Kragh Andersen udførte for ham på 11. etape

Ekstra Bladets cykelsportsekspert, Michael Rasmussen, analyserer her 11. etape

LA ROSIÈRE (Ekstra Bladet): Sunweb-kaptajnen Tom Dumoulin holdt sig på Tourens 11. etape i den grad inde i varmen til den samlede sejr.

20 sekunder efter etapevinder Geraint Thomas (Sky) fik han presset sig ind foran Sky-kaptajn Chris Froome og tog andenpladsen.

Det betyder, at han nu er samlet treer 1.44 minutter efter Thomas og 19 sekunder efter Froome.

På nedkørslen fra Cormet de Roselend angreb han uventet sammen med sin hjælper, danske Søren Kragh Andersen - men det var faktisk en tilfældighed.

- Det var improviseret – intuition.

- Søren Kragh Andersen skabte det udbrud. Og jeg må sige, at han er en ’gal mand’ på nedkørsler.

- Jeg bad ham om at sætte sig forrest og køre os frem uden risiko. Og pludselig havde vi et hul, sagde Tom Dumoulin, da han havde fået vejret.

Han var ovenud tilfreds med sin danske hjælperytter, der trak ham frem til Alejandro Valverde og et stykke ind på La Rosière, inden danskeren fuldkommen eksploderede og slog ud.

- Han udførte sådan et fantastisk arbejde. Hele holdet var fantastiske. Alle arbejdede for mig i dag, efter at det ikke var helt godt i går, sagde den hollandske stjerne.

Han blev hentet af de to Sky-ryttere, og han var klar over, at hans aktion havde kostet mange kræfter. Men han håber, at han kan holde sig inde i kampen om den gule trøje torsdag på Alpe d'Huez.

- I dag havde jeg en god dag - måske kommer jeg til at betale for det i morgen. Men i det mindste har jeg så gjort det godt i dag, og det er jeg glad for, sagde han.

Jakob Fuglsangs podiedrømme døde på 11. etape, vurderer Michael Rasmussen. Foto: AP Tour de france 2018 Kyllingens dom efter møgdag: Glem podiet, Fuglsang!

Froome i aktion under Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Frygtede vold mod Froome på bjerget: - En negativ fan her og der

Dimitrij Fofonov kan godt lide champagne. Det bliver der drukket, hvis man vinder en etape - og det kan få ham til at gribe onsdagens etape aggressivt an. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Fuglsangs chef overvejer offensiv: - Risiko kan give champagne

Geraint Thomas og Chris Froome er tidens største stjerner i britisk cykelsport, og de ligger begge i top 10 i den samlede stilling i årets Tour de France. Foto: AP. Tour de france 2018 Froome i komisk hjul-cirkus: Der gik lidt tegneserie i det

 

7 kommentarer
Vis kommentarer