Tour-stjernerne styrtede: Derfor røg de på røven igen

Beverly Hills 90210-stjernen Dylan McKays navnebror stjal rampelyset, Fuglsang har flere liv end en kat og Marcel Kittel er langt fra topformen. Det er konklusionerne fra Michael Rasmussen efter lørdagens etape

Følg Cykling

For anden dag i træk var det hollandske Dylan Groenewegen, der kunne juble over en etapesejr, da han satte de andre sprintere til vægs.

Og det var da også først i finalen – og i opløbet – at der var lidt spænding på lørdagens etape. Her røg flere ryttere i asfalten, og igen blev Jakob Fuglsang fanget i tumulten.

Men han holdt sig fra tidstab og kom ind med resten af feltet, mens podiebejleren Dan Martin tabte hele et minut og 15 sekunder.

- Finalen blev hektisk, fordi man pludselig får travlt med at skulle hente et udbrud og skal til at vågne op. Og så er der nogen, der ryger på røven. Og det skete igen i dag. Nu gik det lidt hårdere ud over Dan Martin, og det så ud til, at Jakob Fuglsang endnu engang slap med skrækken.

- På et tidspunkt var der ikke en eneste Astana-rytter i feltet, da der sad 100 mand i feltet. De var heldige igen. Det ville være rart, hvis de kan holde sig på cyklen søndag, når det bliver alvor. Det bliver en stor test, siger Michael Rasmussen om søndagens etape.

Her skal rytterne ud på 156,5 kilometer, der kan ændre hele løbets karakter. Feltet passerer 22 kilometer paveer, der potentielt splitter favoritterne fra hinanden. Dette års første alvorlige test for de ryttere, der drømmer om podiet – heriblandt Jakob Fuglsang.

Derfor var det blot endnu en transport-etape, der udspillede sig lørdag.  

- Det var helt, helt forudsigeligt i sådan en grad, at en af de tre udbrydere blev kaldt tilbage igen. Jeg ved i virkeligheden ikke, hvad Laurens ten Dam (Team Sunweb) egentlig havde tænkt på, da han angreb og kom i udbrud. Det virkede noget tåbeligt, men han har sikkert møgkedet sig og tænkt: ’Den prøver jeg for at sætte gang i et eller andet.’

- Men det fortæller også noget om, hvad indstillingen nede i feltet er til det. Det er bare noget, der skal overstås, når det er så forudsigeligt.

Er det arrangørens eller rytternes skyld, at det bliver sådan?

- Det er sådan nogle etaper, der hører til. Rytterne er begunstiget af et helt fortrinligt cykelvejr i øjeblikket. Der er ikke noget, der lægger op til, at man splitter feltet ad i sidevinden, for der er stort set ingen vind. I dag kørte de i modvind, og det er ikke særligt befordrende for at skulle i udbrud på nogen måde. Det er bare løbets natur, der gør, at tingene bliver som i dag, lyder dommen fra 'Kyllingen'.

Dagens styrt gik hårdest udover australske Simon Clarke. Foto: Ritzau Scanpix
Dagens styrt gik hårdest udover australske Simon Clarke. Foto: Ritzau Scanpix
 

Scarponi blev kørt ihjel: Nu hepper broren på Fuglsang

Kyllingens hårde dom: 'Den kedeligste etape siden 2007'

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind